You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüz insanlarında anksiyete

General
Günümüz insanlarında anksiyete, endişe, tasa, panik atak, gelecek korkusu, stres, moral bozukluğu var. Bakara suresi 155 ve 156'ncı ayetlerde Allah diyor ki: "And olsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, malınızdan canınızdan eksilterek imtihan ederiz." Bir yükle geliyorsun bu dünyaya. Devamında, "O sabredenler başlarına bir sıkıntı geldiği zaman; biz Allah'a aitiz ve O'na döndürüleceğiz" der. Müminseniz haksızlığa uğramaktan, adaletsizliğe uğramaktan asla çekinmeyin diyor. Benim sahibim Allah! Allah vaadinden döner mi? O zaman ben neyin endişesini, neyin tasasını çekeceğim? Ben sıkıntılarımı dertlerimi imanıma yüklemişim. Yarın başıma ne gelecek bilmiyorum ki. Korku ile endişe ile tasa ile hayat mı geçermiş? Şifa dediğimiz şey bu! Ali İmran suresi 139 Hendek Savaşı için gelen bir ayettir; "Gevşemeyin, üzülmeyin, inanmışsanız mutlaka siz en üstünsünüz" der. Yola ihlasla çıktıysan neden çekinirsin?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
(Lacivert, 20, Dosya: Şifa)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.