You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

günlük tesbih hk.

Yeni Üye
günlük tesbih hk.
namaz dışında günlük hayatımızda çekmemiz gereken tesbihler hangileridir? 

(bu konuda bilgim zayıf olduğu için sormak durumunda ve öğrenmek istiyorum. açıkçası doğrusunu bilmek istiyorum.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
RE: günlük tesbih hk.
Öncelikle hoşgeldiniz. Üyeliğiniz hayırlara vesile olur inşaallah...

Subhanallahu ve bi hamdihi çekebilirsiniz. Çok mubarek olduğu birçok kaynakta belirtilmiştir.

Allaha emanet
Yeni Üye
teşekkür ediyorum. hepimize inşallah.
peki namaz sonrası ve gün içerisinde özellikle tövbe ile ilgili çekilmesi gerekilen tesbihler ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
namazdan ve rutin tesbihlerden sonra yani tamamen namaz bitince özellikle sabah namazından sonra;
10 kere "la ilahe illallah, vahdehu la şerike leh, ve lehul mulku ve lehul hamdi ve huve ala lulli şeyin kadir."
çekerseniz peygamber efendimiz (SAV) o gün 5 köle azad etme sevabına kavuşacağımızı müjdelemiştir.

Bunun da arkasından 7 kere "Allahumme ecirni minen nar" çekebilirsiniz.

Allah'a emanet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hadisi şeriflerde geçen zikirleri yapabilirsiniz hadis kitaplarının zikir bölümlerine bakın.
Onun dışında ordan burdan insanların kafalarına göre verdikleri belli sayılarda belli zikirleri yapmayın sakın tavsiye üzerine bilmeden, sıkıntı olabilir. Sayısız tevhid çekin La İlahe İllallah, gibi inşallah..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.