You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günlerden Bir gün Kırlangıçın biri bir adama

General
GÜNLERDEN BİRGÜN KIRLANGICIN BİRİ BİR ADAMA AŞIK OLMUŞ.VEADAMIN PENCERESİNİN ÖNÜNE KONUP ADAMA ŞÖYLE DEMİŞ:BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM,LÜTFEN PENCEREYİ AÇIP BENİ İÇERİ AL DA BİRLİKTE YAŞAYALIM.ADAM:OLMAZ ALAMAM...SEN BİR KUŞSUN HİÇ BİR KUŞ ADAMA AŞIK OLUR MU?DEMİŞ.KIRLANGIÇ TEKRAR:LÜTFEN PENCEREYİ AÇIP BENİ İÇERİ AL,BİRLİKTE YAŞARIZ DEMİŞ.ADAM YİNE:ALAMAM GİT BAŞIMDAN...DİYE CEVAP VERMİŞ.üçüncü ve son defa kuş adamın penceresinin önüne konup adama tekrar şöyle demiş:lütfen beni içeri al.artık soguklarda başladı,dışarıda kalamam biliyorsun;ben sıcak havalarda yaşayabilirim sadece.beni içeri almazsan başka sıcak ülkelere gitmek zorunda kalırım.lütfen beni içeri al da burada kalayım.birlikte yemek yer omzuna konar seni neşelendirir,sana yarenlik ederm.sen de benim gibi yalnızsın der.adam ona:git derhal başımdan,ben yalnız kalırım demiş.ve kuşu kovmuş...kırlangıç da bu cevap üzerine üzüntülü bir şekilde uçmuş ve uzaklara gitmiş.adam bir müddetten sonra şöyle düşünmüş:ben ne akılsız bir adamım ,niye kırlangıçla birlikte kamayı kabul etmedim?ne güzel birlikte kalırdık,demiş ve çok pişman olmuş.ama iş işten geçmiş.kendi kendine:nasıl olsa sıcaklar başlayınca kırlangıcım yine gelir,bende onu içeri alırım birlikte mutlu bir hayat süreriz.demiş.ve penceresini sonuna kadar açıp beklemeye başlamış.yazın gelmesiyle kırlangıçlarda gelmeye başlamış .ama onun kırlangıcı gelmemiş.yazın sonuna kadar hiç penceresini kapatmadan pencerenin başında beklemiş ama boşuna .kırlangıç yokmuş.gelen kırlangıçlara sormuş ama onun kırlangıcını gören olmamış.sonunda bir bilge kişiye halini danişmak ve ondan fikir almak için gitmiş.bilge kişiye olayı anlattıktan sonra bilge ona şöyle demiş:KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ ALTI AYDIR......
HAYATTA BAZI FIRSATLAR İNSANIN ELİNE BİR DEFA GEÇER.ONU İYİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR!!!!
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.