You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GÜNDEM...
MAYIN PATLAMASINDA ÖLÜ SAYISI 4 E YÜKSELDİ

Sason - Batman'ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Patlamada yaralanan ve Batman Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Medeni Çelik, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Patlamada yaralanan Veysel Gün, Nihat Çakıcı, Mehmet Aslan ve Mahmut Aslan'ın tedavisi sürüyor. AA
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: GÜNDEM...
Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

Konya'da otomobille kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Mustafa Özcan yönetimindeki 42 HV 968 plakalı otomobil, Karamanoğlu Kazımbey Sokak'ta, karşı yönden gelen Bayram
Yıldız idaresindeki 42 FU 651 plakalı kamyonetle çarpıştı.
Kazada, otomobilde bulunan Burhan Teksöğüt olay yerinde öldü. Sürücüler Özcan ve Yıldız ile araçlarda bulunan Ömer Esenkaya, Murat Gündemir, Asım Uçkun ve İsmail Kuruluk yaralandı.Yaralılar, Konya'daki hastanelerde tedavi altına alındı. AA
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Arpa erken sarardı süne buğdaya daldı

Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da arpa tarlalarında yeterli sulamanın yapılmaması nedeniyle, arpa bitkisinin çabuk sararınca süne zararlısının buğdaylara dadandığı belirtildi.
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Doğanlar, küresel ısınma nedeniyle yeterince sulanamayan Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım alanlarında çabuk sararan arpadan beslenemeyen süne zararlısının buğdaya yöneldiğini, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda önümüzdeki dönemde sıkıntının boyutunun artacağını söyledi.
Doğanlar, Türkiye'nin ikinci hububat ambarı olarak bilinen Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde arpa ve buğday ekili arazilerde araştırma yaptıklarını belirtti.
Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da arpa tarlalarında yeterli sulamanın yapılmaması nedeniyle, arpa bitkisinin çabuk sarardığını ifade eden Doğanlar, şöyle devam etti:
''Arazi incelemesinde Mayıs ayında sararması gereken arpaların Nisan ayında, boy atmadan sarardığını tespit ettik. Normalde buğdaydan daha erken olgunlaşan arpada, bu mevsimde birçok süne zararlısı tespit edilir ve gerekli ilaçlama yapılırdı. Ancak erken sararma nedeniyle yeterince arpadan beslenemeyen süne zararlısının şu an yeşil olan buğday tarlalarına yöneldiğini belirledik.''
Küresel ısınma nedeniyle Güney Doğu Anadolu'da arpada rekoltenin yüzde 90 oranında düşüş beklendiğini vurgulayan Doğanlar, buğdayda da süne zararlısı nedeniyle benzer sorunun yaşanmaması için bir an önce önlem alınması gerektiğini kaydetti.
''BUĞDAY REKOLTESİ DE DÜŞECEK''
Gerekli ilaçlamanın yapılmaması halinde ''ekmek yapacak buğdayın bile bulunamayacağını'' savunan Doğanlar, ''Bölgede, arpadan umduğunu bulamayan süne zararlısı beslenmek amacıyla yöneldikleri buğday tarlalarında yavrulamakta ve sayıları da artmaktadır. Bu yavruları yok edecek parazitler maalesef elimizde yok. Onun için bir an önce ilaçlama yolunun tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü küresel ısınma nedeniyle bu yıl buğdayda yüzde 30 oranında rekolte düşecek. Buna süne zararlısı faktörü de eklenirse rekolte düşüşü yüzde 60'lara çıkabilir'' diye konuştu.
İlaçlamanın da tarlada tespit edilecek süne zararlısı oranına göre uygulanması gerektiğini vurgulayan Doğanlar, üreticilerin acilen ziraat mühendislerinden alacakları teknik destekle mücadeleye başlamalarını istedi.
Doğanlar, gerekli önlem alınmazsa arpa üreticileri gibi buğday yetiştiricilerin de ektiği üründen beklediği verimi alamayacağı uyarısında bulundu. AA

giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Sivas'ta rüşvet operasyonu: 35 gözaltı

Sivas'ta çete oluşumu içerisinde inşaat ihalelerine fesat karıştırmak ve rüşvet gibi çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla aralarında Bayındırlık İl Müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve müteahhitlerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.
Sivas Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte ''Vurgun 58'' adıyla inşaat işlerindeki ihale usulsüzlükleriyle ilgili operasyon düzenledi.
Operasyonda aralarında Bayındırlık İl Müdürü Mustafa Doğan, Bayındırlık Müdürlüğünden 2 müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, kontrolörler ve kentte iş yapan bazı müteahhitlerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.
Zanlılar hakkında ''çete kurmak'', ''inşaat ihalelerine fesat karıştırmak'', ''edimin ifasına fesat karıştırmak'', ''rüşvet almak, vermek, aracı olmak'', ''zimmet'' ve ''irtikap'' suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.
Gözaltına alınan zanlılar, Sivas Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçiriliyor.
Yetkililer, yaklaşık 30 milyon YTL'yi bulan 30'un üzerinde ihalenin incelendiğini, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. AA
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kato Dağı'na askeri operasyon

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Taktik Alay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandolar dün akşam saatlerinde Kato Dağı'na operasyon düzenledi.
Kuzey Irak sınırına çok yakın olan Beytüşşebap'ta alınan bir istihbarat üzerine dün akşam saat 16.00 sıralarında harekete geçen Taktik Alay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandolar Kato Dağı'na operasyon düzenledi. Kato Dağı'nda bir grup teröristin bulunduğu istihbaratının alınması üzerine, hiç zaman kaybetmeden Kato Dağı'na tam teçhizatlı özel eğitimli askerler ve komandolar sevkedildi. Baharın gelmesiyle birlikte Kuzey Irak sınırında yuvalanan PKK terör örgütü üyelerinin eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalışmalarını önlemek amacıyla Mehmetçik 24 saat eli tetikte bekliyor. Beytüşşebap ilçesinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, muhtemel bir saldırıya karşı önlem alan Mehmetçik bölgede adeta kuş uçurtmuyor. İHA

giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
RE: GÜNDEM...
ayyyyyyyyyyyyyy felaket tellalı gibisin sewim ablam ya
bunlar ne okur okumaz içim karardı gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: GÜNDEM...
Qbra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ayyyyyyyyyyyyyy felaket tellalı gibisin sewim ablam ya
bunlar ne okur okumaz içim karardı gülücük

ahh kübarcım

maalesef gülsek eğlensek de

hayat bu

dünyada bunlar yaşanıyor

heran müslüman kanı dökülüyor...

heran bir kaza bela yaşanıyor biryelrlerde üzgün
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-05-2008, Saat:02:23 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.