You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GÜNDE BEŞ VAKİT NAMAZIN ANLAMI

General
Tadil-i erkânla namaz, huşû ile namaz, cemaatle namaz, geciktirmeden namaz, farzlarına, vaciplerine, sünnet, mendup ve müstehablarına, edeplerine, kısaca en ince noktasına riayetle namaz, insanların içinde iken en sade ve en kolay namaz, Rabbiyle baş başa kaldığı zaman da en dayanılmaz namaz, denildiği zaman Sevgili Peygamberimizi hatırlamadan edemiyoruz. Ondan sonra Onun ashabını, izinden gidenleri, Onu bir gölge gibi takip edenleri hatırlamadan geçemiyoruz.
Onlar namaza durdukları zaman, Allah’dan başka her şeyi unutuyorlardı. Her şeye ve her sese kapalı yalnız Allah’a açık oluyorlardı. Hiçbir şeyi görmüyor, hiçbir sesi duymuyor ve hiçbir şeyden korkmuyorlardı.
Nübüvvet nurundan uzaklaştığımız oranda takvadan ve haşyetten de o kadar uzaklaşmışız. Böyle olduğumuz içindir ki camilerin kapılarında “lütfen telefonlarınızı kapatın” uyarılarını görüyoruz. Bırakın telefonu, bir pire uçtuğu zaman, helikopter geçiyor zannediyoruz.
Bazen de camilerde hiddetli ve gürültülü uyarılara muhatap oluyoruz: “Kardeşim şu telefonlarınızı kapatın namazda huzurumuzu bozuyorsunuz.”
Ben de diyorum ki biz eğer namazda gerçek huzuru yakalasaydık, kimin huzurunda olduğumuzun farkına varsaydık; değil telefonlar, uçaklar ve bombalar bile bizim huzurumuzu bozamazdı ve bizi korkutamazdı.
Allah Resûlü Efendimizden dersini ve büyüklüğünü alan büyüklerden birine sormuşlar:
-Namazda aklına bir şey gelir mi? Cevap vermiş:
-“Değil namazda, namazın dışında bile aklımdan Allah’dan başka bir şey geçmez.” Yine onlardan biri aynı soruya:
-“Namazdan daha çok sevdiğim bir şey yok ki namazda onu hatırlayayım.” Cevabını vermiştir.
İşte Vefalı Sevgili’ye vefalıca söz ve vefalıca tavır herhalde bu olsa gerek. Günde beş vakit namazın anlamı da budur. Yani ey beni bir an dahi unutmayan Vefalı Gerçek Sevgili! “Seni unutmadım, unutamıyorum. N’olur bana kendimi ve Kendini unutturma! Kendinden uzaklaştırmakla beni cezalandırma!” demektir.
Eğitimci İlahiyatçı Yazar Dr. Vehbi Karakaş'
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: GÜNDE BEŞ VAKİT NAMAZIN ANLAMI
Sabah Namazı : Ölümün Acısını Hissettirmez

Öğle Namazı : Mahşerin Sıkıntısından Kurtarır.

İkindi Namazı : Kabrin Karanlığından Aydınlığa Kavuşturur.

Akşam Namazı : Sırattan Hızla Geçmemizi Sağlar.

Yatsı Namazı : Cehennem Azabından Korur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: GÜNDE BEŞ VAKİT NAMAZIN ANLAMI
çok faydalı bir paylaşım,teşekkür ederiz..
lütfen devamı bekleriz umut hocam! ifade
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.