You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günahkar insana yardım etmek

Acemi Üye
Merhaba kardeşlerim,

Şimdi benim bir tanıdık arkadaşım var ve ona karşı birisi çok büyük bir günah işlemişti. Aslında günahı karşılıklı işlemişlerdi. Şuan gerçekten çok pişman ama o kişiyi hayatından tam olarak çıkartmak istemiyor. Face'sinden ve telefonundan engelleyip silmesini önerdim ama o kişinin çok ciddi rahatsızlığı var dedi onu bir tek ben anlarım dedi. Konuşmayacağını hatta konuşmadığını ama eğer o kişi ondan yardım beklerse yardıma her zaman açık olduğunu belirtti ona karşı. Arkadaşımın o kişiyi belirttiğim gibi hayatından tamamen çıkartıp sadece yardım etmek istiyorsa dua etmesimi gerekli yoksa arkadaşım doğrumu düşünüyor ? Ben açıkcası arkadaşımın iyi niyetlide olsa davranışının cahilce bir davranış olduğunu düşünüyorum, bir günah olduğunu düşünüyorum Yorumlarınızı bekliyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Günahkar insana yardım etmek
Bu sanal ortam arkadaşlığı sanırım.

Her neyse
Eğer yaptiginin hata oldugunun farkındaysa ve pismansa Özür dileyip arkadasliklarina devam edebilirler

Nasıl bir hata olduğunu yazmadigin için anca bu kadar bir yorum yazabildim
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hepimiz günahkarız kardeşim insanlar olarak,edilir yani gülücük

şu var ;birbirimize günah işleme hususunda yardım etmemeliyiz

örneğin arkadaşın geldi,bana borç verin içki alıcam dedi bu adama borç verilmez çünkü günahta yardımlaşmak yasak dinimizde
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sanal arkadaşlık değil ve büyük bir hata. En büyük günahlar kategorisinde diyeyim. Arkadaşım pişman işlediği günahtan ötürü. Yani özür dileyip düzelmelik bir durum olamaz, Allah hoş görmez bence. Umarım beni anlayan birileri olur gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunlar iki farklı cins mi
Eğer öyleyse namahrem olacağı için zaten arkadaş olunmaz
Gunahlardan tövbe etmek ve Allaha sığınmak gerek
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sanırım biraz olayı açmam lazım pek istemesemde. İki tarafta kız ve bir taraf kendini erkek hisseden bir tür hastalıklı bir kız. Benim arkadaşım dediğim insanın ise o tarz bir sağlık sorunları yok ama büyük bir hataya düşmüş bir kere. Çok pişman ve benim için önemli olan pişman olup tövbe dilemesi ama günah işlediği insanın psikolojik hastalığından ötürü ona acıyor ve hayatından tam anlamıyla uzaklaştırmak istemiyor her ne kadar görüşmese de bir müslüman zor durumdayken onu yanlız bırakamam yardım etmem gerekir mantığıyla facebook ve telefonundan silmiyor. Ben ise silmesini ve sadece dua etmesini söylüyorum ve kavga ettim bu sebepten ötürü arkadaşımla. Arkadaşımmı haklı benmi haklıyım ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
:s
O arkadaşı tedavi olmuş mu peki
Psikolojik olarak.

Oncelikle arkadaşını doktora gitme konusunda ve bunun haram olduğu konusunda ikna etsin. Eğer dinlemiyor sa uzak dursun.
Çünkü şeytan rahat bırakmaz günaha sürükler insanı
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hayır o kişi tedavi olmamış ama tedavi olma girişimlerine başlamış diye biliyorum. Eğer başarısız olursa tedavi olma süreci cinsiyet değiştirmeyi düşünüyormuş. Yani demek istediğim şuan ortada devam eden geçmişteki gibi fiili bir günah yok ama manevi bir günah varmı ? Çünkü facebooklarında ve telefonlarında karşılıklı olarak ekli ve gerçekten onun sağlık sorunu konusunda yardımcı olmak istese bile günah değilmi ? Sonuçta geçmişten izler taşımıyormu ? Ben yanlışsam düzeltin beni lütfen ama bu şekilde düşünüyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Son yazdığın gibi yardimci oluyorsa sorun değil sanırım
Ama dedigim gibi günaha sürüklenme tehlikesi varsa gorusmesinler
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Günaha sürüklenme olasılığı bence yok güveniyorum ona, kendisi hatta dindar bir kız ama sonuçta bir kul ve geçmişte hata yapmış. Allah affetsin hepimizin günahlarını bu mübarek gece vesilesiyle İNŞALLAH. Umarım dediğiniz gibidir ve bir sorun yoktur ama yinede içim pek rahat değil bu konuda, diğer din kardeşlerimin de yorumlarını bekliyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.