You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

günaha girmemeye dikkat etmemek küfür mü

Acemi Üye
günaha girmemeye dikkat etmemek küfür mü? günaha girmemeye ve ibadetleri yapmaya dikkat etmemek küfür diyor diyanet? küfür müdür? pek bir şey bulamadım internetten o yüzden soruyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: günaha girmemeye dikkat etmemek küfür mü
(bence) değil. Küfür kefere yani doğru olanı gizlemektir yapmamak değil. Namaz farz değildir bu yüzden kılmıyorum demek küfürdür ama namaz farzdır fakat tembelliğimden kılamıyorum demek günah işlemektir.namazın farz olduğunu bilmiyorum demek cahilliktir (şimdiki tecrübeli müslümanlar için )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ilk baştan küfür demek çok sakıncalı tevbe ve ümit kapısını kapamak gibi ama
dikkat etmemek ziyade ısrarla yapmaya devam etmek şeytana davetiye çıkarmaktır.
dengeyi iyi korumak gerekiyor. nasıl olsa bir şey olmaz umursamazlığna kapılırsan da kayabilirsin,
artık kurtulamam ümitsizliği zaten batırır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bir sorum daha var ben günah işlerken biri görürse ve günahıma razı olursa diye korkuyorum öyle bir şey var mı?İnsanları dinlerinden etmek istemiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.