İslami öğretide genel olarak varlığını düşündüğüm hatalı bir noktaya değinmek istiyorum. Bu günkü islami öğreti de tüm yoğunluk islamı yaşam biçimi olarak kabul etmek,ibadetleri tam yapmak,özellikle kılık kıyafet,haremlik selamlık gibi konulara ağırlık verilmekte,konu '' dişimde dolgu var arkasına su gitmiyor abdestim geçerli mi?'' ye kadar ağırlık kazanıyor. Bu gün ibadetlerimizi çok basit resimli ilmihal kitaplarından kolayca öğrenebiliriz.
İBADET:
İbadet nedir ? Dediğimiz zaman şunu anlamalıyız,islama inanan kişinin Yüce Yaradanına mükellefiyeti, yani BORCUDUR. Kişi tüm yaşamı boyunca ibadetlerinin yapabildiği kadarını yapacaktır.
Bu ibadetleri kişiye sevap kazandırır mı ? HAYIR.. Borç ödemekle sevap kazanılmaz.Borcunuz BORÇTUR, ödeyebildiğiniz kadarını ödersiniz.
Yapmadığınız ibadetler için günaha girersiniz,affa kalır,af beklersiniz.
Yani özet olarak:
İbadetlerinizi yaparsanız borcubuzu ödemiş olursunuz ,sevap kazandırmaz.
İbadetleri yapmamak günahtır,cezası vardır.
GÜNAH NEDİR ?
Ben günahları iki bölümde mütelea ediyorum . Birincisi ibadetleri yerine getirmemektir.
İkincisi ve önemlisi Yüce Yaratanın yarattığı tüm canlılara, BİTKİLERE,HAYVANLARA ,DİĞER İNSANLARA zarar vermek, onların yaşamlarına zorluk çıkarmaz eziyet ve zulm etmektir.
Günah, Yüce Yaratanın yarattığı diğer kullarının haklarına girmek,onlara zarar vermek,taciz etmek,rahatsız etmek,kalplerini kırmaktır.
Şu noktanın altını çizmek gerekir ki ,Yüce Yaratanın diğer yarattıklarına karşı işlenen günahların AFFI, eksik ve kusurlu ibadetlerinizin AFFINDAN ÇOK ÇOK DAHA ZORDUR.
SEVAP NEDİR ?
Sevap çok basit olarak, BİR AĞACIN DİBİNE BİR KOVA SU DÖKMEK, BİR GÜVERCİNE 3-4 DARI TANESİ VERMEK, BİR İNSANA ''ALLAH RAZI OLSUN '' DEDİRTECEK İYİLİK VE YARDIM YAPMAKTIR.
Öbür tarafa intikal edildiğinde bizlere sorulacak ilk soru :
SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ .??? OLACAKTIR....
Eğer düşünürsek bir kişinin yaşamı boyunca bilerek veya bilmeyerek hiç günah işlememesi MÜMKÜN DEĞİLDİR. Günahlarınızın affedilmesinin yolu
ibadet değil sevap işlemektir.
Hani denirya HESAP GÜNÜ DİYE ,İŞTE O GÜN GÜNAHLARINIZIN VE SEVAPLARINIZIN TARTILACAĞI GÜNDÜR.....
YÜCE ALLAH BİZLERE GÜNAHLARIMIZI AFFETTİRECEK KADAR SEVAP İŞLEMEMİZİ NASİP ETSİN...
SELAM VE DUA İLE...
not: Her zamanki gibi kişisel düşüncelerimdir, yanlış ve hatalarımın arkadaşlarımca düzeltilmesi dileğiyle..