You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GÜNAH VE SEVAP ..???

GÜNAH VE SEVAP ..???

Forumcu
GÜNAH VE SEVAP ..???
GÜNAH VE SEVAP ?

İslami öğretide genel olarak varlığını düşündüğüm hatalı bir noktaya değinmek istiyorum. Bu günkü islami öğreti de tüm yoğunluk islamı yaşam biçimi olarak kabul etmek,ibadetleri tam yapmak,özellikle kılık kıyafet,haremlik selamlık gibi konulara ağırlık verilmekte,konu '' dişimde dolgu var arkasına su gitmiyor abdestim geçerli mi?'' ye kadar ağırlık kazanıyor. Bu gün ibadetlerimizi çok basit resimli ilmihal kitaplarından kolayca öğrenebiliriz.

İBADET:
İbadet nedir ? Dediğimiz zaman şunu anlamalıyız,islama inanan kişinin Yüce Yaradanına mükellefiyeti, yani BORCUDUR. Kişi tüm yaşamı boyunca ibadetlerinin yapabildiği kadarını yapacaktır.
Bu ibadetleri kişiye sevap kazandırır mı ? HAYIR.. Borç ödemekle sevap kazanılmaz.Borcunuz BORÇTUR, ödeyebildiğiniz kadarını ödersiniz.
Yapmadığınız ibadetler için günaha girersiniz,affa kalır,af beklersiniz.
Yani özet olarak:
İbadetlerinizi yaparsanız borcubuzu ödemiş olursunuz ,sevap kazandırmaz.
İbadetleri yapmamak günahtır,cezası vardır.

GÜNAH NEDİR ?

Ben günahları iki bölümde mütelea ediyorum . Birincisi ibadetleri yerine getirmemektir.
İkincisi ve önemlisi Yüce Yaratanın yarattığı tüm canlılara, BİTKİLERE,HAYVANLARA ,DİĞER İNSANLARA zarar vermek, onların yaşamlarına zorluk çıkarmaz eziyet ve zulm etmektir.
Günah, Yüce Yaratanın yarattığı diğer kullarının haklarına girmek,onlara zarar vermek,taciz etmek,rahatsız etmek,kalplerini kırmaktır.
Şu noktanın altını çizmek gerekir ki ,Yüce Yaratanın diğer yarattıklarına karşı işlenen günahların AFFI, eksik ve kusurlu ibadetlerinizin AFFINDAN ÇOK ÇOK DAHA ZORDUR.

SEVAP NEDİR ?

Sevap çok basit olarak, BİR AĞACIN DİBİNE BİR KOVA SU DÖKMEK, BİR GÜVERCİNE 3-4 DARI TANESİ VERMEK, BİR İNSANA ''ALLAH RAZI OLSUN '' DEDİRTECEK İYİLİK VE YARDIM YAPMAKTIR.
Öbür tarafa intikal edildiğinde bizlere sorulacak ilk soru :

SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ .??? OLACAKTIR....

Eğer düşünürsek bir kişinin yaşamı boyunca bilerek veya bilmeyerek hiç günah işlememesi MÜMKÜN DEĞİLDİR. Günahlarınızın affedilmesinin yolu
ibadet değil sevap işlemektir.

Hani denirya HESAP GÜNÜ DİYE ,İŞTE O GÜN GÜNAHLARINIZIN VE SEVAPLARINIZIN TARTILACAĞI GÜNDÜR.....

YÜCE ALLAH BİZLERE GÜNAHLARIMIZI AFFETTİRECEK KADAR SEVAP İŞLEMEMİZİ NASİP ETSİN...

SELAM VE DUA İLE...

not: Her zamanki gibi kişisel düşüncelerimdir, yanlış ve hatalarımın arkadaşlarımca düzeltilmesi dileğiyle..
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: GÜNAH VE SEVAP ..???
ibadet bize savap kazandırır Rabbim rızası için bir yoldaysan nurlu yoldur ve ol yol sevaplarla doludur..

En çok sevap kazandıran ibadetler farz olanlar sonra vacip olanlar sonra da nafile olanlardır. Zor şartlarda nefsi zorlayarak yapılan ibadetlerin, özellikle gençlikteki ibadetlerin sevapları fazladır. Mübarek gecelerde, kutsal topraklarda ,mescitlerdeki dua ve ibadetlerin sevabıda fazladır.

Yanımda Beni Esed kabilesinden bir kadın vardı. Bu sırada Hz. Peygamber (sav) içeri girdi ve: "Bu kimdir?" buyurdu. "Falancadır, geceleri hiç uyumaz, (ibadet yapar)" dedim. Resulullah (sav): "Sus, yeter! Size, takat getirebileceğiniz amel yaraşır. Siz (ibadet yapmaktan) usanmadıkça, Allah da (sevab vermekten) usanmaz. Allah'a en hoş gelen dini amel, kişinin devamlı olarak yaptığı ameldir" buyurdu.

Buhari, İman 32, Teheccüd 18; Müslim, Salatu'l-Musafirin 220-221 (785); Muvatta, Salatu'l-Leyl 4, (1, 118); Nesai, Salatu'l-Leyl 17 (3, 218)

Resul-i Ekrem (sav), (bir gün) sordu: "En hayırlı olan ve derecenizi en ziyade artıran, melikinizin yanında en temiz, sizin için gümüş ve altın paralar bağışlamaktan daha sevaplı, düşmanla karşılaşıp boyunlarını vurmanız veya boyunlarınızı vurmalarından sizin için daha hayırlı olan amelinizin hangisi olduğunu haber vereyim mi?" "Evet! Ey Allah'ın Resulü!" dediler. "Allah'ın zikridir!" buyurdu.

Tirmizi, Da'avat 6, (3374); Muvatta, Kur'an 24

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim namazı kılar, zekatı verir ve Allah'a hiçbir şeyi şirk koşmadan ölürse, ona mağfiret etmek Allah üzerine bir hak olur. Hicret etse veya doğduğu yerde ölse de!" Dedik ki: "Ey Allah'ın Resulü! Biz bunu halka anlatsak da sevinseler olmaz mı?" "Cennette yüz derece var. Her iki derece arasında arzla sema arasındaki kadar mesafe var. Allah onu kendi yolunda cihad edenlere hazırladı. Ben mü'minleri bindirebileceğim bir şey bulamamam sebebiyle onlar da (bu yüzden cihada iştirak edemedikleri için) benden geri kalmalarına üzülmeleri suretiyle mü'minlere meşakkat vermemiş olsaydım, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, (her birine) iştirak ederdim. Ben (cihad esnasında) öldürülüp, sonra tekrar diriltilmeyi, tekrar öldürülmeyi isterim" buyurdular.

Nesai, Cihad 18, (6, 20)

selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İbadetleri SEVAP kazandıracağı için yapmıyoruz.
İbadetleri GÜNAHA GİRMEMEK ,CEZA ALMAMAK İÇİN YAPARIZ.
Allaha inanan,Kur'ana inanan,peygambere inanan kişi müslüman olmuştur. Kişinin müslüman oluşu ile de İBADET MÜKELLEFİYETLERİ
ALTINA GİRMİŞTİR. Müslüman olan kişi ,Allahın kendisine lutfettiği,bağışladığı, can ve yaşam için Allaha TEŞEKKÜR ETMEK zorundadır. Teşekkür ibadet ederek yapılır.
Kişinin mecbur olduğu bir şeyi yapması
SADECE BORÇ ÖDEMESİDİR.

Benim ibadetler bize sevap kazandırmaz düşüncemin altında yatan temel unsurlar bunlar idi.

SEVAP KAZANMAK ,iyi bir iş,iyi bir eylem, YAPILAN BİR İYİLİK karşılığı
kazanılır...

Ben ibadet ettiğim zaman ALLAHA BANA YAPTIĞI İYİLİKLER VE VERDİĞİ NİMETLER KARŞILIĞI DOĞAN BORCUMU ÖDEDİĞİMİ DÜŞÜNÜRÜM.

Ben ALLAHA İBADET EDEREK O' NA İYİYLİK YAPTIĞIMI DÜŞÜNEMEM....!!

Selam....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
SEVAP KAZANMAK ,iyi bir iş,iyi bir eylem, YAPILAN BİR İYİLİK karşılığı
kazanılır...

kendinizde belirtiyorsunuz..Rabbimize itaat bize sevapta kazandırır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
aynen katılıorm ceyhan kardesım dogru

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.