You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günah Kuyusundaki Kardeş

Günah Kuyusundaki Kardeş

-İKRA-
Günah Kuyusundaki Kardeş
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTB3YVZlIrunnf_4PTDums...-zyyJG0kK6]

Ashab-ı Kiram’dan Ebu’d-Derda r.a. günah işlemiş bir adama rastladı. Adamın etrafındakiler kendisine sövüp sayıyor, işlediği günahtan dolayı onu kınayıp duruyorlardı. Ebu’d-Derda r.a. adamlara:
– Bu haliniz nedir? Siz bu kardeşinizi bir kuyuya düşmüş görseniz onu çıkarmaz mısınız, diye seslendi. Oradakiler:
– Çıkarırdık elbette, dediler. Ebu’d-Derda r.a.:
– Öyleyse, kardeşinize kötü kötü konuşmayı bırakın! Size sıhhat veren ve bu tür şeylerden uzak tutan Allah’a hamdedin, dedi. Onlar:
– Sen bu duruma kızmıyor musun, diye sorduklarında, Ebu’d-Derda r.a.:
– Ben ona değil, yaptığı işe kızıyorum. Yaptığı kötülüğü terk edip tövbe ettiği zaman, o yine benim kardeşimdir, dedi.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Günah Kuyusundaki Kardeş
İşledigi günahtan dolayı kimseyi kınama hakkımız
yoktur.Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.
günahkara değil, günaha düşman olmak lazım.
Ebu Hureyre'nin (ra) aktardığı bir olayda da yine içki yüzünden ceza verilen bir kimseye, oradakilerin beddua etmesi üzerine Rasûlullah Efendimiz (sav): "Böyle söylemeyiniz! Kardeşinize karşı şeytana yardımcı olmayınız!”
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah sizlerden de razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Sık Sık Yaptığımız Hatalardan Biri Belkide ..Tesekurler Zehan Günün Paylaşımı Oldu Benim İçin..Eksik Olma..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Kötü söz söylemek yerine onu yaptığı günahtan terk ettirmek ve tövbe etmesini istemek en mantıklısı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.