You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gönlüne Şifa Arıyorsan Kur'an-ı Kerim Oku

Profesör

Huzur ve gönül genişliğine ulaşmanın en güzel anahtarlarından biri Kur'an-ı Kerim'i çokca okumaktır. Çünkü ALLAH Teala kitabını “ruhlara şifa, akıllara rehber, kalplere rahme t” vasfıyla tanımlıyor. “Rahmet” sıfatıyla vasıflandırıyor.

"Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir. De ki: Ancak ALLAH 'ın lûtfuf ve rahmetiyle, işte bunlarla sevinsinler. Bu onların (dünya malı olarak) topladıklarından daha hayırlıdır" (Yunus, 57, 58).

"Biz, Kur'an'dan öyle birşey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır" (Isrâ, 82).

ALLAH dostları Kur’an’a sırtını dönen kişiyi evine giren güneş ışığını perde çekerek engelleyen hasta bir kimseye benzetmiştir. Dolayısıyla Kur’an gibi bir şifa kaynağı varken başka yerlerde gönüllere şifa aramak ne büyük yanılgıdır.

-alıntı-
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Gönlüne Şifa Arıyorsan Kur'an-ı Kerim Oku
bazı günler cok bunalıyorum .. Yani kur'an'ı okumaktan değil .. Eve geldiğimde falan cok yorgun oluyorum .. En kötü 10 sayfa okuyup bırakıyorum .. Gerçekten insan bir hoş oLuyor ..
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: Gönlüne Şifa Arıyorsan Kur'an-ı Kerim Oku
evet katılıorum cok iyi gelio helede anlayarak okumak cok daha iyi gelio yeni kuranı kerimler cıkmıs altında anlamları yazıo cok guzel valla
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.