You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yönetici
RE: Göl Manzaları
Hangisi daha güzel desem bilemedim.

Ahh dünya varmış.
Yanıbaşımızda.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mahas kardeşim paylaşım için sağol
çok güzel manzaralar

antimatter bakmak ayrı görmek ayrı tabikide

şu manzaralar da o incelikleri görebildiğine göre sende bayağı maharet var sanırım bir göz doktoruna görünsen iyi olur kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Duadas tesekkür ederim iltifatlarından ötürü ama yazın sonundaki ignelemeyide anlamadı degilim Tongue

Mahas görünürde maddeden başka birsey yok.Hislerini işin içine katıp objektif bir sekilde cevrene bakamiyorsun.Bunun nedeni de ortada.Bunu sende biliyorsun.Ölüm korkusu.Yok olmak.Bunu kabul etmek zor geldiğinden doğa üstü,mistik şeyler peşinde koşuyorsun.''Görmek istediğini görüyorsun''.Sen evrende düzen görmek istiyorsun çünkü aksi seni çıkmazlara,korkulara,endişelere düşürecek.

Şimdi bu korku ve endişelerinizi bir kenara bırakıp sadece 2dk objektif bir bakış açısı ıle evrene bakın bakalım ne göreceksiniz.Uzayı düşünün.Patlayıp sönen yıldızlar,çarpışan astreoidler,güneş fırtınaları,nerede ortaya çıkacağı belli olmayan;ortada serseri mayın gibi dolaşan karadelikler...Ay'ın her sene dünyadan 4cm uzaklaşması mı düzen yoksa galaxsimizin andromeda galaxsisi ile çarpışacak olması mı?Gökbilimciler dev çarpışmanın Samanyolu Galaksisinin, en yakın komşusu Andromeda Galaksisi ile 4 milyar yıl sonra kafa kafaya girecek diyorlar.Bu tam bir kaos değilde nedir? Dünya bir kaosun ortasından çıkıp milyarlarca yıl sonra yaşanacak bir gezegen haline gelmedi mi?Peki ya dünyamızın etrafında başı bozuk dolaşan göktaşlarına ne demeli?Birtanesi gelip dünyaya çarpsa herşey bitti.Tongueİnandıgın değer verdiğin,sevdiğin,bitmesin istediğin herşey gene bir kaos ile silinip gidecek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Göl Manzaraları
Bu inanmaktan korkmak değil.Bu inanc sahiplerinin neden inandığının bir analizi.Tamam sen istisna olabilirsin.Belki benden daha fazla bilgi sahibi olduğun için tanrıya dair evrende izler görüp bir tanrının varlığını kabul etmişsindir ama bunu benim savlarıma karşı bilimsel bir zemine oturtmalısın ki ben de diyeyim evet yanılıyormuşum,evrende düzen varmış. Bilgim yanlışmış...Fakat temellendiremiyorsun bu düzeni. Yazdıklarıma yanlış diyemiyorsun.Söylediklerin hep senin hissiyatların.İçsel dünyan.Kendi hayali evrenin.Görmeyi istediklerin.Oysa dışarda(uzayda)bir düzen yok.Korkunç,ürkütücü bir yer orası gercek olan bu.Gözlenen bu.Sonra ilahi bir gücün varlığını çoğu insan cehennemden,yanmaktan korktuğu için kabul ediyor veya cennete gidip rahat etmek için veya yok olma endişesini bastırmak için.Şimdi böyle bir iman ne kadar samimi?İman nedir Mahas?İnanç bu mu?Şimdi bu insanlar cennete mi gidecek?Ben ise cehenneme ... Sarf çıkarcı bir mantık değil mi bu?Bunu bir türlü anlayamıyorum.

Bak şimdi küçükken ilkokula giderken bir masal kitabı gecmişti elime.Tepegöz masalı.Tabi ben o yaşta daha masalın ne demek olduğunu bilmiyordum.Tepegözü gercekten var sanıyordum.Kitabı okuduktan sonra gece karanlıkta tek başıma yatarken korkuyordum.Büyüyünce bunların insan uydurması olduğunu idrak ettik gecti gitti her neyse.Sonuçta bir tepegözün var olduğuna kimse inanmıyor.O zaman neden korkuyordum küçükken.Ne oldu.Artık ya varsa diye korkmanın,öylece yaşamanın,endişe etmenin ne manası olacak?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.