Sizin hakkınızda karalamalar yaparlar,iyi olursununuz biri çıkar kötü der. Size kötü benzetmeler yaparlar. Sürekli sizi acımasızca eleştirirler. Allah bu gıybetten dolayı onlara kıyamette leş eti yedirecek ve işlediğiniz günahların bir kısmını onlara çektirecek. Siz Allah dışında başka şeylerden korkmayın ve aldırış etmeyin hakkınızda söylenen kötü şeylere.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Gıybetin kötülüğü...
Gıybetin kötülüğü...
Sizin hakkınızda karalamalar yaparlar,iyi olursununuz biri çıkar kötü der. Size kötü benzetmeler yaparlar. Sürekli sizi acımasızca eleştirirler. Allah bu gıybetten dolayı onlara kıyamette leş eti yedirecek ve işlediğiniz günahların bir kısmını onlara çektirecek. Siz Allah dışında başka şeylerden korkmayın ve aldırış etmeyin hakkınızda söylenen kötü şeylere.
hucurat suresi 12. nolu ayete mi atıf yaptınız ? yada bu ayette konu dahilinde yeterli bilgi var. Zandan ve gıybetten ve sakınılması gerektiğine dair emir var.
valla buna rağmen gıybet yapılıyor evet. Ben kimi yerde bu tür insanlar haricinde Yüce Allah'ın kendi hakkkını helal ettiği abdlere karşı hakkımı helal ettiğimi söyledim sanırım. Çünkü gıybet çok sevimsiz ve pis,kerih ve kötü birşey. Allah'a sığınırım gıybet etmekten de hakkımda gıybet edilmesinden de.
Evet, benim kendi cevabımı da söylemişsiniz ama bulgisel anlamda yapılması gereken bence. yani : "Allah'tan başka hiçbir varlıktan korkmamak" gerektiği. Çünkü O sonsuz güç sahibi. Allah'la mücadele/mücahede ye girişen her kim /ne olursa olsun yenilir.
Bütün övgüler O'na aittir. Çünkü güzel olan herşey O'nundur.
Elhamdulillah aklı yaratan da veren de O'dur.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi