You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gıybetin kötülüğü...

Gıybetin kötülüğü...

Forumcu
Gıybetin kötülüğü...
Ata sözü:"Bir deli kuyuya taş atmış,kırk akıllı çıkaramamış."derler.

Sizin hakkınızda karalamalar yaparlar,iyi olursununuz biri çıkar kötü der. Size kötü benzetmeler yaparlar. Sürekli sizi acımasızca eleştirirler. Allah bu gıybetten dolayı onlara kıyamette leş eti yedirecek ve işlediğiniz günahların bir kısmını onlara çektirecek. Siz Allah dışında başka şeylerden korkmayın ve aldırış etmeyin hakkınızda söylenen kötü şeylere.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Gıybetin kötülüğü...
Merhaba,

hucurat suresi 12. nolu ayete mi atıf yaptınız ?  yada bu ayette konu dahilinde yeterli bilgi var. Zandan ve gıybetten ve sakınılması gerektiğine dair emir var.

valla buna rağmen gıybet yapılıyor evet. Ben kimi yerde bu tür insanlar haricinde Yüce Allah'ın kendi hakkkını helal  ettiği abdlere karşı hakkımı helal ettiğimi söyledim sanırım. Çünkü gıybet çok sevimsiz ve pis,kerih ve kötü birşey. Allah'a sığınırım  gıybet etmekten de hakkımda gıybet edilmesinden de.

Evet, benim kendi cevabımı da söylemişsiniz ama bulgisel anlamda yapılması gereken bence. yani : "Allah'tan başka hiçbir varlıktan korkmamak" gerektiği. Çünkü O sonsuz güç sahibi. Allah'la mücadele/mücahede ye girişen her kim /ne  olursa olsun yenilir. 

Bütün övgüler O'na aittir. Çünkü güzel olan herşey O'nundur. 

Elhamdulillah aklı yaratan da veren de O'dur.
Son Düzenleme: 29-01-2026, Saat:08:40 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.