>
> Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi..
> Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başladılar..
> Adam çok susamıştı..
> Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular..
> Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı, ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın..
> Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu:
> "Affedersiniz.Burası neresi?
> Kadın ona gülümsedi:
> "Burası Cennet, efendim"
> Adam bunun üzerine sevinçle "Harika...!!!" dedi
> "Peki bana biraz su verebilir misiniz? Gerçekten çok susadım"....
> Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin..İçeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz....."
> Böylece adam köpeğine döndü, "Hadi oğlum içeri giriyoruz" diyerek kapıya yürüdü...ama kadın onu birden durdurdu:
> "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez,hayvanları içeri almıyoruz..."
> Bunun üzerine adam bir an durdu.. düşündü.. ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular....
> Bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı...
> Adam sordu:"Affedersiniz.... bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "İçeri gel" dedi."kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var..."
> Adam sordu:
> "Peki arkadaşım da benimle gelip oradan içebilir mi?"
> Dede " Tabii..."dedi.."çeşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın..."
> Bunun üzerine adam kapıdan girdi... biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu.. Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler....
> Derken adam geri giderek girişte bekleyen dedeye sordu:
> "Su için çok teşekkür ederim... Peki burası neresi..?"
> Dede "Burası cennet" dedi.
> Bunu duyan adam şaşırdı:
> "Ama nasıl olur..? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler..."
> Dede "şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?" dedi, ama orası Cehennem.."
> Adam iyice şaşırmıştı:
> "Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz..??"
> Dede gülümsedi:
> "Kızmıyoruz.....çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlar...."
>
> Dostlarınızı Yarı Yolda Bırakmayın.
> Bir dostun derdine herkes üzülebilir, bu çok kolaydır.
> Bir dostun başarısına sevinebilmek ise sağlam bir karakter gerektirir..