You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

pejmurde
Genç Bir Nurcuya
GENÇ BİR NURCUYA
Bir gence: Nur talebesi olmuşsunuz, Risale-i Nur’ları okuyor ve feyz alıyormuşsunuz. Sahih bir itikada sahipmişsiniz. Beş vakit namazı dosdoğru kılıyormuşsunuz. Sizi candan tebrik ediyorum.
Mektubunuzda dile getirdiğiniz konularda yüzde yüz haklısınız ve görüşlerinizde isabet ediyorsunuz.
Nurcu kesinlikle yalan söylemez.
Nurcu gıybet etmez.
Nurcu gevezelik ve zevzeklik etmez.
Nurcu ehl-i kıble, ehl-i Tevhid olan, Sünnet ve cemaat yolunda yürüyen mü’min kardeşlerine düşmanlık ve buğz etmez.
Nurculuk parçalanmayı, bölünmeyi, çekişmeyi, birbirinin aleyhinde konuşmayı, polemik yapmayı kesinlikle doğru bulmaz.
Risale-i Nurlar sadece has Nurcuları değil, bütün Ümmeti alakadar eder, Ümmetin malıdır.
Bediüzzaman bir Nurcu büyüğü değil, bir İslam büyüğüdür. Nurcu, Müslümanların elinden ve dilinden selamette olduğu kimsedir.
Nurcu ulvî değerleri, süflî siyasete alet etmez ve ettirmez.
Nurculukta, Müslümanlardan para toplamak yoktur.
Nurcu İmana, İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriata parasız hizmet eder, fütuhat yapar. Bu, Risale-i Nur’un bir kerametidir.
Nurcu asla paralı kiralık asker değildir.
Nurcu her hâl ü kârda faziletli bir Müslümandır ama o kesinlikle fazilet-füruşluk yapmaz.
Nefs-i emmâresinin tutsağı ve kölesi olan kişi Nurcu olamaz.
Nurcu şefkatlidir, merhametlidir, afvedicidir.
Nurcu Müslümanlara beddua etmez, zalimlere de beddua etmez, onların ıslahına dua eder.
Nurcuda Şeriat’a aykırı sözler ve haller olmaz.
Nurcu İslam, Kur’an, Sünnet ahlakının mücessem timsalidir.
Olgun bir Müslüman görmek isteyen gerçek ve has bir Nurcuya baksın.
Bu fakire mektup yazan Nurcu kardeşimden dua talep ediyorum. Etmek lütfunda bulunsa bendenize büyük hizmet ve iyilik etmiş olacak ve teşekkürlerimi, minnetlerimi kazanacaktır.

Mehmed Şevket Eygi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2015, Saat:07:50 PM, Düzenleyen: S@BıR.
Yönetici
RE: Genç Bir Nurcuya
Evet Nurcu fazilet furuşluk etmez.

Güzel paylaşım teşekkürler
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.


Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.