Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Gayr-i Müslimle Evlenmek
Gayr-i Müslimle Evlenmek
NOT: Kafir olanlari sormuyorum... Ehl-i Kitab olanlari soruyorum...
Buyurunuz ne dersiniz???
bezm_i_elest Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kur'an'da sanirim Müslüman hanimlarin kafirlerle, müsriklerle evlenemiyecegi kayit altina alinmistir... Ehl-i kitab'in erkeklerine yönelik bir malumat yoktur Kur'an'da... Erkegin ehl-i kitap bayanla evlenecegi hükme baglanmis, alimler arasinda ihtilafli da olsa... Müslüman bir bayanin ehl-i kitapla evlenmasi haram midir...?? Kur'an'a göre...? Kur'an'da delil yok ise, bu hakki erkeklere verip de kadinlardan almak dogru bir davranis midir..??
NOT: Kafir olanlari sormuyorum... Ehl-i Kitab olanlari soruyorum...
Buyurunuz ne dersiniz???
diğer kitapları mı kastediyosunuz ?
biraz daha açr mısınız ?
Buyurunuz...
Tesekkürler...
bezm_i_elest Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kur'an'da müslüman hanimlarin ehl-i kitap'la evlenemiyecegine dair ayet-i kerime yoktur diyorum... Yani Müslüman bir erkege helal olan müslüman bir hanima haram midir...? Tabi ki Kur'an'a göre... Islam'a göre...
Buyurunuz...
Tesekkürler...
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)
Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hıristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]
(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
![[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]](http://img147.imageshack.us/img147/9978/9qfd91186dd20fz6.gif)
Müslüman bir erkeğin kafir bayanlarla evlenmesi yasak...
Müslüman bir kadının da kafir erkeklerle evlenmesi haram...
Buraya kadar her şeyi anlamış olduk...
Ama Kur'an erkeğe "Kafir kadınları" haram kılarken, "Ehl-i kitap" kadınları helal kılıyor.
Ama siz cevabınızda her iki husus için de kafir olanları ifade etmişsiniz...
Kafir ile ehl-i kitap farklı ki Allahü Teala Müslüman bir erkeğe ehl-i kitap bir bayanı helal kılarken, kafir bir kadını da haram kılıyor.
Benim anlamak istediğim şu...
Müslüman bir erkeğin ehl-i kitap kadınla evleneceği kayıtlı... Bunun daha neresi mekruh olsun. Allahü Teala cevaz vermiş...
Ama bu genel bir hüküm mü? Yani kadınları da içine alır mı? Çünkü aytlerde müslüman kadınların kafir erkeklerle evlenemeyeceği aşikar, bunda bir problem yoktur.
Ama Kur'an'da müslüman kadınların ehl-i kitap erkeklerle evlenemeyeceği kayıtlı değildir.
İncelik burada...
Kur'an'da haramlılığı ifade edilmeyen bir hususta "haramlık" koyma hakkı kimin haddine...!
Saygılar...
NOT: Ben epeydir buraya gelmemişim. Bundan sonra inşallah site ile beraberliğim daha ziyade olur. Selamlar...
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi