You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gavur Partiler ve mazot fiyatları

Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
İktidar partisinin gündemi son günlerde hayli yoğun.
Bir taraftan ordu içinde kendisine karşı olan oluşumu tasfiye çabası, bir taraftan ergenekon bağlantılı savcılarla olan münasebetleri derken , fiziki erk olarak yoğun bir mücadelenin içinde. Diğer taraftan 12 eylül referandumu için halk desteği arayışı içinde.

Bu zaman diliminde en fazla ihtiyacı olduğu şeyin halk desteği olduğu kaçınılmaz. Son günlerde başbakanımızın , bu halk desteğini sağlamak amacıyla sürekli yurt gezisine çıktığını ve mitingler düzenlediğini gözlemliyoruz. Peki bu mitingler, aranan halk desteğini sağlayabilir mi?

Güneydoğuda bazı mahallelerde açlık sınırı, Afrika ülkeleri düzeyinde. Biz dedik ki: mazot fiyatının makul fiyatı 1 lirayı aşamaz. Çünkü 50 kuruştan aldığınız bir malı, 300 kuruştan satmanız ticari ahlağa uygun değildir. Dinletemedik. Sadece bu iktidar için söylemiyorum; gelmiş ve geçmiş hiç bir iktidar, -araştırmadım belki son 50 yılımız böyledir-, mazot fiyatını ticari ahlağın makıul sınırı olan %100 kar limitinin altına indireceğini söylemedi. O halde, islamın öngördüğü ticaret şeklini öneren , iktidar partisi dahil hiç bir parti yoktur, benim gözümde Türkiye'de islamı savunan bir tek parti kalmamıştır, çünkü islamı savunmak helal kazancı savunmaktır, o ise mazot fiyatını 1 liraya indirmeyle ispatlanır. Bir tek Cem Uzan söz verdi benzini 1 lira yapacağım dedi, onu da zaten sildiler süpürdüler perişan ettiler; kim? Türkiye'deki para baronları. :D

Mazot fiyatının olumsuz etkisinin ne olduğu noktasında, aklımıza bir çok sonuç gelebilir.

1-Dağlar taşlar ekilmiyor. Bunun sonucunda çiftçiler zor durumda. En birinci pratik sonucu bu. Anadoluda tarım arazilerinin ekilme miktarı yarı yarıyadan daha fazla azalmış. İnsanımız sadece verimli arazisini ekiyor, çünkü gerisi kurtarmıyor.

2-Çiftçinin , verimli araziler hariç arazilerin ortalama olan büyük çoğunluğunu ekememesi sonucu meyve sebze hububat , tarzı yiyecek maddelerinin fiyatı fahiş fiyatlara ulaşmış.

3- Yem üretimi azaldığından dolayı hayvancılık bitme noktasına geldi. Hayvancılıkla uğraşan tanıdıklarım, yem fiyatının çok pahalı olduğunu ve -kurtarmadığını- söylüyor.Bu nedenle hayvancılıkla geçinen aileler zor durumdalar.

4- Hayvancılığın tükenişine bağlı olarak et fiyatları korkunç derecede pahalı. Dışarıdan gemilerle gelen etler bile artık yetmiyor, fiyatları düşüremiyor. 4 tarafı deniz, dağ, orman, yayla olan ülkemde, eti dışarıdan ithal etmek gibi korkunç bir son, herhalde bu düşük onur bu halkın kendisine yeterlidir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak yukarıda sayılmış olan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin tükenişli mazot fiyatlarıyla bire bir ilintilidir. Mazot fiyatında ise dünyada lideriz. Bunu lütfen araştırın, lider durumdayız çünkü.

Fert başına geliri bizim 20 mislimiz fazla olan ülkelerde bile benzin fiyatı bizden düşüktür. Bu nasıl bir organize hırsızlıksa, hiç bir iktidar bunu düzeltmiyor, hiç bir iktidar adayı bunu vaadetmiyor, hiç bir siyasi parti bu konuya bastırmıyor.

Bu nası bir ranstsa, senede 200 milyar dolar haksız kazanç devletin kurumları arasında çeşitli isimlerle pay ediliyor. Bugün Avrupa ülkesi Yunasnistan ve İspanya'da nükseden ve yayılma eğilimi gösteren kriz, bu ülkelere 50 milyon euro gönderilmesiyle aşılabilirdi. Ülkemde her yıl 200 milyar dolar haram para iktidarın kasasına akmaktadır. Oluk oluk akmaktadır.

Çifçi tarlasını ekememiş: iktidarımıza ne, biz oluk oluk akan parasya bakarız.
Hayvancılık bitmiş, et fiyatlarında dünya lideriyiz: bize ne, bz iktidarımızın kasasına akan oluk oluk paraya bakarız.

Çünkü mecbur bakacak, her taraf haraç, rüşvet. Bu faili meçhul paralar, devletin memuruna giden parayı karşılamaya ancak yetiyordur.

Tabi eğer bu millet böyle tepkisiz olursa, olacağı budur. Biz onları öyle yönlendirdik, sistem yanlış bi kere taa baştan dibe kadar yanlış. neresi düzelecek bilmiyorum ki.

Ama şunu biliyorum, sayın başbakanın, arkasında olduğunu zannettiği desteği yok. Kurumlar arası sorunları çözsün ya da çözmesin, akıbet noktasında ister aklı selim içinde hareket etsin, ister kasımpaşa şivesiyle halkı uyutmaya devam etsin, hiç farketmiyor. Bu iş belki 12 eylül referandumunda değil ama, 13 eylül günü geldiğinde süratle aleyhine dönecektir.

Çünkü şimdi bir çok çevre darbecilerin yasaları temzlensin diye hala daha hükümete destek vermeye devam ediyor. Bunların bir kısmı partili, bir kısmı dışarıdan. Susmak da bir çeşit destektir. Ancak, şu yasa işi bittiğinin birinci günü, bu iktidarı bir nevi mahşer günü bekliyor. O günün şerrrinden kime saklanacaklar bilmiyorum.

Allah diyeceğim geliyor da, Allah yetimin malını 3 kuruşa satıp kendi arasında bölüşenleri korumaz ki. Kime sığınacaklar cidden merak içindeyim. Maddi ve manevi hangi desteğe yaslanıyorlar, gerçekten o kadar merak içindeyim ki. düşünüyorum çözemiyorum.

Ama sanırım yakında çözülecekler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Gavur Partiler ve mazot fiyatları
ben siyasetten fazla anlamam ilgilenmem sevmem dinlemem çok kişi bilir...o yüzden partiymiş falan filan da çok şu iyidir bu kötüdür de diyemem...herkesin yandaşı oldugu gibi karşıt görüşte olanlarıda vardır mutlaka...

ee be güzel insanlar madem bu adam bu kadar kötü yetim hakkı yiyor ülkesini satıyor vs de neden hala böyle bir insana SAYIN ifadesini kullanıyorsunuz diye sormazlar mı adamagülücük

bana bunları yaptıgını düşündüğüm bir adama SAYIN kelimesini kullandırtsınlar da göreyi,m....

ha bir de çoookk güzel bir söz vardır arada aklıma gelir böyle yönerticilerden şikayet edildigi vakit...

Hz ömer gibi halifen olsun istiyorsan... Önce Ashabı Kiram oLmayı ögren demiş mubarekLer...

hayırlı ramazanlar efemgülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Baştan sona sistem bozuk peki bu bozukluğun sebebi şuanki yönetim mi yoksa evvelinemi dayanıyor yılların örümcek ağı gibi örgütlenmiş bir sistemi mevcut Atatürk İlkelerini düşünelim sindire sindire yavaş yavaş uygulamaya geçilmiştir çünkü bir anda yapılmış olsa idi halk içine sindiremezdi ve istedikleri şekilde gelişmezdi ve amaçlarına ulaşmazlardı peki cidden amaçlarına ulaştılar mı yoksa başkalarının ekmeklerine yağmı sürdü bu sistem bu sistem içinde yoğrulduk hepimiz kimse kendini ayrı tutmasın ve dik duramadık misal başörtüsü sorunu halk bütünleşmedi kimse elini taşın altına koymadı sadece mağdur edilenlere yüklendi herkes kabuğuna çekildi peki ne oldu netice tabiki boyun eğme çünkü halkın bazı konularda bilinçlenmesi gerekiyor hiç bir meseleyi sahiplenmiyoruz anca ne zaman sesimiz çıkıyor bize dokunulduğu zaman o zamanda sesimiz kuyudan gelir gibi çıkıyor etkisiz.. bu 12 eylül meselesine gelince ben şahsen bir birey olarak 82 anayasası ile yönetilmek istemiyorum artık 82 anayasası tıkanıyor ihtiyaçlara cevap veremez halde 2010 yılındayız bir çok değişime uğradı anayasanında değişmesi gelişmesi lazım.. çünkü bu anayasa şuan stotükocu oportünist bir kesimin tekelinde bulunuyor ve az önceki başörtüsü mevzusunda olduğu gibi bize zülum yapmaya devam ediyorlar tebelleş olmuş durumdalar kurtulmamız için birşeyler yapmak lazım fakir edebiyatına hep karşı çıktım hiçbir zamanda yapmadım seçim parti seçimi değil akp nin anayasası değil iyileştirme politikiları en azından daralmış nefesimizi bir nebze rahatlatmak adına yapılan şeyler hodbinlik yapmasın hiçkimse bu sistemin mağdurlarıyız herşey ekonomiye bağlı sağlık,eğitim vs ekonomi iyiyse hiçkimseye muhtaçlığın yoksa kalkınırsın ancak bu 82 anayasası bizi bağımlı yaptı ekonomimizi birilerinin sermayesine sermaye katmasına destek oldu yılların yanlış politikasını şimdikilere yüklemek sermayeyi kediye yüklemektir krizler geçirdik bizim gibi anlı şanlı dünyaya örnek teşkil etmiş bir ülke rezillikler içinde geçti dış mihraklara yalakalık yapmak için bizi dışa bağımlı yapanlar 82 anayasasını hazırlayanlar ve uygulayanlar ve bu anayasayı kendi çıkarlarına uyduranlardır..Hiçbir partinin hiçbir şahsın tekelinde değildr hukuk.. hukuk devleti değiliz bu anayasa ile guguk devletiyiz beni mağdur eden bir anayasa istemiyorum baştan sona değişmeli hukuk, ekonomi ,sağlık, eğitim hepsi birbiriyle paralel biri bozuksa diğerlerinede sirayet ediyor bir ülkenin anayasası sağlam temellere atılmışsa sallantıda değilse müphemlik arz etmiyorsa o zaman sizind ediklerinizde kendiliğinden hallolur misal mazot hadisesi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
benn birşey daha ekleyeyim...bu konuya...aslında çok başbakanalar cumhurbaşl-kanları görmemiş olmama ragmen gördüklerim içinden hiçbirisi için halk iyi birşey demiyor onları secende halk begenmeyende halk...ya gerçekten bilincsiz bir toplumuz, ya gercekten ülkemizin başına gecmeye layık tek bir iyi adam dahi yok, yada simayın dedigi gibi o kadar bozuk bir halde ki ülkemiz başımıza kim gelirse gelsin bizi düzeltemez...erdogan gider, baykal gelir, baykal gder bahceli gelir, o gder erbakan gelir ama bizi düzeltmek demekki sanıldıgı kadar kolay değil...o yüzden ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidicen gibi bir durum mu oluşuyor acaba....ben umutsuzum zatengülücük eskiye bakarak şu an düzelen durumlar var düzelmeyen kötüleşenler de var...
varın siz istediigniz yönden bakın olaylara
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Şimdi şöyle bişiy var. Eskiye nazaran daha iyi durumdayız.
En azından demokrasimizin çıtası biraz yükseldi.

Mesela önceden de mazot pahalıydı, halkı düşünen yoktu, herkes gene cebini dolduruyordu. En azından bu sefer halk kıyısından bile olsa bazı şeylerden nasiplendi. Tabi bu arada daha fazla soyuldu, bu arada daha fazla devlet kuruluşu elden çıktı, elde avuçta bir şey kalmadı da. En azından suyumuz akıyor, yollarımız işliyor. Eh işte avuntu yani.

Ama bu kadar berbat bir yönetime rağmen iyi bir alternatifimizin olmaması, bundan öncekilerin ayıbı bence. Yani şöyle bi düşünüyorum, o zamana gidip onun üstünden düşünüyorum. Suyumuz akmıyordu, çöp dağları oluşmuştu bi tane hizmet yoktu. Bir tarafdan dinimize hakaret ediliyor. Şimdi öyle bir şeyden sonra millet azcık hizmet gördümü hemen bitti olay.

Bunlardan öncekilerini Allah bildiği gibi yapsın. Hep onların yüzünden biz bunlara mecbur kaldık o zman. Yoktu ki alternatif yoktu. Gene yok. Var da, vardan yok.

Kılıçdaroğlu sanki böyle akıllı biri gibi geliyordu, zaten gelir gelmez halk oyunu bir anda artırdı. Şimdi bakıyorum, yavaş yavaş, parça parça baykallaşıyor.

Ya da bunlar bilinçli şekilde para baronları tarafından organize hareket ediyor. Tüm siyasi partiler erdoğan başbakan olarak kalsın diye, yapabilecekleri en becereiksiz, ciddiyetsiz ve agresiz muhalefeti yapıyorlar ki iktidar devam etsin, ülkemiz daha fazla soyulsun, kalan tek tük fabrikalar, limanlar, varsa deniz işletmesi, ne kaldıysa artık yabancılara satılsın diye, hepsi iş birliği içinde o zaman. akla başka bir şey gelmiyor. Bilinçli bir olay var ortada. Yoksa başka türlü birisi çıkar gerçekleri anlatır açık ara iktidar olur.

Bakıyorum, her biri sanki kör döğüşü yapar gibi; amaçsız, şuursuz , bilinçsiz liderler. Bunları buraya nasıl, hangi zihniyet, ne zaman, ne "vakıt", hangi düşünceyle getirmiştir. Bizim başımızdakiler nasıl bu kadar beyinsiz kişiler olabiliyor. Ama biz bu kadar beyinsiz değiliz ki, ben burdaki şuur düzeyine bakıyorum, ordakilere bakıyorum.

Allah Allah diyorum ya, bunlar bizden değil ki.

Kim o zaman bunlar, kim kim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hani bir oyun vardır ya herkes bilir 3 delik vardır maymun kafasını çıkartır oynayan kişide onun kafasına muzla vurur işte bizde halk olarak öyleyiz ne zaman kafamızı çıkartsak kafamıza birşeyle vurdular ve bizi bu yöntemle pusturdular sindirdiler biraz sesimiz çıksa hain ilan edildik hiçbirşeyi sorgulayamadık bize yanlış öğretilen tarihin dahi hesabını soramadık şimdi hesap sormaya kalktığımızda da kıyamet koparılıyor sorgulayan ezberbozan bir millet değiliz bunun sebebide tabi az okumaktan kaynaklanıyor bilinç düzeyimiz yetersiz birde hep belden aşağı vurmayı kendimize şiar ediniyoruz mesnetsiz dayanaksız işkembe-i kübradan atmayı iyi biliyoruz doğru kaynaklardan bilgi edinmek yerine ordan buradan edindiğimiz bilgilerle hareket edip o yönde ilerliyoruz ama eskiye nazaran biraz daha ifade özgürlüğü mevcut sistemin meyveleri malesef yaş itibari ile darbeyi görmedim ama anlatılanlar doğrultusunda ne melün birşey olduğunu biliyorum Allah bu ülkeye bir daha darbe vb göstermesin kitabına uyanlar değil kitabına uyduranlar yüzünden ahvalimiz müslümanların pasif ve pısırık oluşundan kaynaklı sorunlar meydanı boş bırakırsan herşeye zemin hazırlamış olursun şimdi dövünmenin anlamı yok boşlukları sen doldurmazsan gözünü açan birileri doldurur..Aslında mevzu tam olarak nedir bilmiyorum ben şahsen sistemin bozukluğundan hayıflanıyorum ve bu sistem anlamıyla düzelmedikçe hiçbir alanda düzelme olmayacaktır siyaset gerekli birşeydir ama her mevzu ayrı minvalde değerlendirilmelidir..Kılıçdaroğluna çok güvenenlere tebessüm ederek baktım hep çünkü biliyordum ondan iş çıkmayacağını zihniyet değişmediği sürece hiç bir h...t olmaz bu ve benzeri adamlardan İstanbul'da hiç yaşamadım ama çok iyi hatırlıyorum ilkokula gidiyordum çöp patlaması olmuştu en nadide örnek şehirde böyle birşey vuku buluyor inanılmaz birşey ama şimdi İstanbul gerçekten eski itibarını geri aldı yapılanları da görmek lazım kör ve nankör olmamak gerek pohpohlamakta yanlış belden aşağı vurarak karalamakta yanlış dengeyi iyi kurmak ve iyi korumak gerek en güzeli biz müslümanlar entegre olup bu şikayet ettiğimiz vaziyetten kurtulmalıyız..Ketum davrandıkça tepelerimize çıkacakları kesin...diyor ve cümlelerimi noktalıyorum..gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.