You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gassal Hatice Hanımın sözleri…

General
-Doktor: Hatice hanım. En son hatırladığım gassal (ölü yıkayıcılığı) işine başlayacaktınız.
-Hatice Hanım: Yaa, sormayacaksınız diye içim içimi yiyordu. Evet işe başladım. Onlarca tabut geliyor, onlarca tabut geçiyor. İnanın şehir terminali gibi orası. Günde 30-40 ölü kaldırıyoruz. İnsanlar o günlerini hiç düşünmüyorlar.
-Doktor: Ne hissediyorsunuz işinizi yaparken?
-Hatice Hanım: İnsan ölü yıkama işine de hızla alışıyor. Ben de giderek duygusuzlaştım. İnsan zamanla bir memuriyet gibi, sıradan bir iş gibi görüyor. Yani ama ölü yıkıyorsun. Ölümün bütün soğukluğu olduğu gibi karşında! Kendini görüyorsun orada adeta. Bir gün o cansız yatan sen olacaksın. Daha dün o canlıydı, belki konuşuyordu. Bu dünyadaydı. Aman ya Rabbim, gelip gelip gidiyor herkes. Oradan bakınca hayatın bambaşka bir yüzünü görüyorsun. Hiç düşünmüyoruz o günlerimizi, hiç düşünmüyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Gassal Hatice Hanımın sözleri…
Gasılhanede ilk gördüğüm ve yakın temas kurduğum insandır annem.Aslında o kadarda soğuk değiller.Uyuyor gibiler, sana bir daha cevap veremeyecek olmasını o an idrak edemeyeceğin kadar uyuyor gibiler..Ama seni duyuyor olduklarının verdiği bir rahatlıkta var Allahın izniyle..hastalığının vücudunda meydana getirdiği tüm hasara rağmen beyazlar içinde kundağa sarılmış bebek gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Rabbim mekanını cennet etsin. Evlatlarını doğru yoldan ayırmasın.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Aynı gasilhaneye bir hafta sonra annem için tekrar gitmiştim.. yüzler farklı olsda manzara hep aynı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.