Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
galatasaray-fenerbahçe maçını kim kazanır?
Anket Başlığı: Derbiyi kim kazanır
galatasaray-fenerbahçe maçını kim kazanır?
Şu fenev cincon vs.. ne demek ?
Hiç merak ettiniz mi acaba =) mesela ben ettim...araştırdım sözlüklere geçmemiş, türk dil kurumunda böyle bir kelime yok...ama anlamını uzun uğraşlarımın sonunda buldum bakın fenev ne demekmiş...
4- Dördüncü Tabaka : ANADOLU içindeki iç göçler ve mecburi iskan neticesinde bölgeye yerleşmiş TÜRK boylarının bölge ağızlarına kattığı özellikler...KARAKEÇİLİ, BEĞDİLİ, TÜRKAN, KAÇAR, KARAMANLI... vb.)
5- Beşinci Tabaka : Bölgedeki kültür dilleri tesiriyle ve özellikle OSMANLI TÜRKÇESİ aracılığıyla bölge ağızlarına girmiş olan, İtalyanca, Yunanca, Fransızca, Rusça, İngilizce’ye ait kelimeler...
Bu kelimelerin de tamamına yakını TÜRKİYE TÜRKÇESİ ve OSMANLI TÜRKÇESİ ile ortaktır.
İtalyanca, Yunanca, Fransızca ve Rusça ile ortak kelimeler :
FENEV (Fırtına) , CENDERME (Jandarma), KAFTAN...vb.
Bu konularda fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara bakınız :
- Prof. Dr. Tuncer Gülensoy, "Doğu Anadolu Osmanlıcası, Etimolojik Sözlük Denemesi", Ankara 1986 ;
Teşekkür ediyoruz farkında olmanızdan dolayı =)
SubHane RabbiyeL aLa...
cincon: ezik
olay bundan ibaret yani. pc acsan ne olçak istatistik ortaya cikcak merak etmeyin. siz bundan sónra kaleyi kapatmayi dusunun)
90+ da burdayiz
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi