You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

FORUM ADMİNİNE DUYURULUR

FORUM ADMİNİNE DUYURULUR

-İKRA-
RE: FORUM ADMİNİNE DUYURULUR
Bir nevi haricilik mi?
Selefilik bu kadar katı mı?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ya kusura bakmayın konuyla alakasız ama

Sayın asrın sırrı profilinize bir baktımda memleket olarak "konstaninopolis" yazıyor
Halbuki Müslümanlar orayı aldıklarına adını " İslambol " dan türemiş " İstanbul " koymamışlarmıydı ?

Neden yunanların taktığı ismi kullanıyorsunuzda kendi dininizden olan atalarınızın taktığı ismi yazmıyorsunuz ?

Ben sizi biraz inceledim eğer incelemek suç değilse böyle küçük tutarsızlıklarınızı gözlemledim..

Böyle küçük detaylar büyük şeyleri ele verir genelde

Yunanların koyduğu ismi kullanıyor olmanız onları benimsediğinizi gösteriyor ne yazık ki Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-08-2014, Saat:10:19 PM, Düzenleyen: XooX.
General
ehlisünnet alimlerinin çoğuna göre namaz kılmayan dinden çıkmaz

ama alimlerin bile bi farklı görüşler belirttiği bir konuda illa benim dediğim doğru demek gibi bir lüksümüz yok

biz namaz kılmayana kafir demeyiz ama bazı hadisler ışığında bu yorumu çıkartanlar da vardır

ama işin garip tarafı namaz kılmayanların yüzünden namaz kılan müslümanlar tartışıyor

ikinizde birbirinize karşı kötü sözler kullanmışsınız birbirlerinizden özür dileyip haklarınızı helal edin

birbirimizi ikna edemiyorsak işi Allaha bırakalım birbirimizi kırmanın bi anlamı yok

Hanbeli mezhebine göre namaz kılmayan kafirdir ve hanbeli de ehli sünnet bir mezheptir.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-08-2014, Saat:10:24 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
cübbeli hocanın bu konuyla ilgili güzel bi sohbeti var

ikinize de dinlemenizi tavsiye ediyorum

ehli süent içindeki değişik görüşleri beyan etmiş
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-08-2014, Saat:10:28 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
قَالَ أَبُو عُمَرَ : يَقُولُ دَاوُدُ وَمَنِ اتَّبَعَهُ : وَحِجَّةُ هَؤُلَاءِ وَمَنْ قَالَ بِقَوْلِهِمْ قَوْلُهُ - صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ - : " خَمْسُ صَلَوَاتٍ كَتَبَهُنَّ اللَّهُ عَلَى الْعِبَادِ . . . ثُمَّ قَالَ : وَمَنْ لَمْ يَأْتِ بِهِنَّ فَلَيْسَ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ عَهْدٌ ، إِنْ شَاءَ عَذَّبَهُ وَإِنْ شَاءَ أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ

Resulullah sav'den nakledilen bir hadiste :

5 Vakit namazı Allah kulları üzerine farz etmiştir.....Kim onu yerine getirmezse onun Allah katında bir ahdi(sözü) yoktur.Allah dilerse azap eder,dilerse CENNETİNE SOKAR.

--
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.