Selefilik bu kadar katı mı?
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
FORUM ADMİNİNE DUYURULUR
FORUM ADMİNİNE DUYURULUR
Selefilik bu kadar katı mı?
Sayın asrın sırrı profilinize bir baktımda memleket olarak "konstaninopolis" yazıyor
Halbuki Müslümanlar orayı aldıklarına adını " İslambol " dan türemiş " İstanbul " koymamışlarmıydı ?
Neden yunanların taktığı ismi kullanıyorsunuzda kendi dininizden olan atalarınızın taktığı ismi yazmıyorsunuz ?
Ben sizi biraz inceledim eğer incelemek suç değilse böyle küçük tutarsızlıklarınızı gözlemledim..
Böyle küçük detaylar büyük şeyleri ele verir genelde
Yunanların koyduğu ismi kullanıyor olmanız onları benimsediğinizi gösteriyor ne yazık ki
ama alimlerin bile bi farklı görüşler belirttiği bir konuda illa benim dediğim doğru demek gibi bir lüksümüz yok
biz namaz kılmayana kafir demeyiz ama bazı hadisler ışığında bu yorumu çıkartanlar da vardır
ama işin garip tarafı namaz kılmayanların yüzünden namaz kılan müslümanlar tartışıyor
ikinizde birbirinize karşı kötü sözler kullanmışsınız birbirlerinizden özür dileyip haklarınızı helal edin
birbirimizi ikna edemiyorsak işi Allaha bırakalım birbirimizi kırmanın bi anlamı yok
Hanbeli mezhebine göre namaz kılmayan kafirdir ve hanbeli de ehli sünnet bir mezheptir.
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
ikinize de dinlemenizi tavsiye ediyorum
ehli süent içindeki değişik görüşleri beyan etmiş
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
Resulullah sav'den nakledilen bir hadiste :
5 Vakit namazı Allah kulları üzerine farz etmiştir.....Kim onu yerine getirmezse onun Allah katında bir ahdi(sözü) yoktur.Allah dilerse azap eder,dilerse CENNETİNE SOKAR.
--
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi