You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Filozofun ölüm cezası

Filozofun ölüm cezası

General
Filozofun ölüm cezası
Eski çağlarda yaşayan bir filozof, daima gerçekleri söylediği için kralı kızdırmıştı. Kral filozofa ölüm cezası verdi ve ölmeden önce filozofun zekasıyla alay etmek için ona şöyle dedi:
- Ölmeden önce son bir cümle söylemene izin vereceğim. Bu söylediğin cümle doğru çıkarsa başın kesilecek; yalan çıkarsa asılacaksın.
Filozof, derhal bir cümle söyledi ve her iki ölümden de kurtuldu:
- Beni asarak öldüreceksiniz.
Şimdi, onu asmaya götürseler, filozof doğruyu söylemiş oluyordu ki o zaman asılması değil, başının kesilmesi lazımdı.
Yok, eğer başını kesmeye götürseler, o zaman yalan söylemiş oluyordu ki asılması gerekti.
Böylece, onu ne asabildiler, ne de başını kesebildiler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Filozofun ölüm cezası
İnsan filozof değilde amele olunca adamın o korkuyla dediğini şu rahatlıktabile anlayamıyorum gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ee sonuc olarak filozof olmediyse yalan soylemis oldu. Niye oldurmuyorlar ki? Ben olsam soru sorardim boylece sozum ne yalan olurdu ne de dogru.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
biraz karisik ama anlasilabilir
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.