You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Filipinler’de tayfun felaketi: Ölü sayısı 10 bine çıktı

Cezalı Üye
KARDEŞLER FORUM OLARAK MADDİ YARDIM TOPLAYIP HERKESİN ONAY VERDİĞİ BİR YARDIM DERNEĞİ VASITASIYLA YARDIM GÖNDERELİM Mİ???
Hem sadaka niyetine forumca birşeyler yapmış oluruz...hemde maaşları almamıza az kaldı ne dersiniz...???

Filipinler'i Cuma günü vuran Haiyan tayfunu sebebiyle ölü sayısının 10 bine yükseldiği bildirildi.

Tacloban Bölge Polis Şefi Elmer Soria, Leyte vilayeti yöneticisi Dominic Petilla’nın, dün akşam saatlerinde kendisine ülkenin merkezindeki Tacloban kentinde ölü sayısının 10 bine yaklaştığını söylediğini bildirdi. 220 bin nüfuslu Tacloban’da sel sularının ağaçların tepelerine kadar çıktığı, çoğu insanın yıkılan binaların enkazlarında ve boğularak öldüğü belirtiliyor.

Tacloban kenti yöneticilerinden Tecson Lim de, sadece kendi şehirlerinde binlerce ölü olduğunu, 300 – 400 cesede ulaşabildiklerini duyurdu. Lim, “Sokaklarda, sel suları içinde ve evlerin içinde, her yerde ölüler var” dedi. Leyte vilayetinin yüzde 80’inin yerle bir olduğu, rüzgarın hızının saatte 275 kilometre olarak ölçüldüğü ve 5 – 6 metrelik dalgaların görüldüğü bildirildi.

Filipinler'de 4,3 milyon insanın hayatını olumsuz etkileyen ve şimdiye kadar görülmüş en kuvvetli tayfunlardan biri olan 5. kategorideki Haiyan, Vietnam'a doğru ilerliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Filipinler’de tayfun felaketi: Ölü sayısı 10 bine çıktı
Güzel düşünmüşsünüz, rep ile belirtecektim ancak kimilerini zahmete sokmak istemedim direk burdan yazmak istedim ! Ama bu pek kabul edilebilir bir yöntem olmayabilir. Herkes bulunduğu ildede bunu yapabilir.. Yeterki yardım edilsinde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
(Az da olsa sadaka verin. Parayı saklayıp vermeyene, Allah da ihsanını keser.) [Müslim]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
Allah yardimcilari olsun
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
boyle bır felaketın turkıyede yasandıgını dusunmek bıle ıstemıyorum.
yıllarca kendımıze gelemezdık heralde...

Allah yardımcıları olsun...

canfeda hocam,cuma gunlerı bu konuya egılecektır dıyanet.bu vesıle ıle yardım yapılabılır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.