You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Farenin Böbreğinden Diş Üretildi

Acemi Üye
Japon bilim adamları bir farenin böbreğine yerleştirilen hücrelerden diş üretmeyi başardı. Tokyo Üniversitesi'nden Takaşi Tsuji ve ekibi dişin oluşumu için gerekli hücreleri bir araya getirerek "diş tohumu" elde etti. Hücreler birbirleriyle etkileşime geçti ve gerçek bir dişin oluşumu için gerekli dokularda büyüme süreci başladı. Ardından küçük plastik parçasına sarılan 'diş tohumu' bir farenin böbreğine yerleştirildi. Yeterince büyüdükten sonra diş, başka bir farenin diş etine nakledildi ve dişin doğal bir diş gibi ağız ortamına uyum sağladığı, sinirlerle ve kan damarlarıyla birleştiği görüldü. Yeni tekniğin daha öncekilerden kısa sürede (yaklaşık 10 gün) diş elde edilmesini sağladığını belirten bilim adamları, araştırmanın ilk aşamasında olduklarını, yöntemin henüz insanlarda uygulanamayacağını vurguladı. Japon bilim adamları laboratuvar ortamında hücreden diş üretmeyi başarmıştı. Farelerden alınan bazı hücrelerden elde edilen diş tohumu daha sonra bir farenin ağzına yerleştirilmiş ve iki hafta sonra dişin farenin ağzında büyümeye başladığı ve doğal bir dişle aynı özellikleri taşıdığı görülmüştü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
RE: Farenin Böbreğinden Diş Üretildi
tabi bu dişi kim kullanır ağzına alır o ayrı mesele :D:D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Daha insanlar üzerinde denenmedi ama protez diş yerine gerçek bi dişi tercih edenler olur bence gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
implant var zaten, ben fare böbreğinden imal diş istemem, bunun yerine kendi dişlerimi ağpzımda muhafaza etmeyi tercih ederim :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ama insanlar üzerinde yapılan çoğu işlem onlar sayesinde gerçekleşiyo gülücük o kadar da kötü bi hayvan değil :D:D
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
kötü olan hayvan değil zaten onu kullanan insanlar :D:D
ama ben böbrekten mamul diş istemem ısrar etme takmayacam :D:D[/align]
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Aslında ben merak ediyorum denemek istiyorum nasıl olabilir diye :D Sen takma takacak insan elbet vardır tamam ısrar etmiyorum :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
bu müjdeyi babeyime vereyim :D:D
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bence babanın vereceği ilk tepki "olur mu öle şey" olacaktır :D:D
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
olmaz, benim babeyim de bir bilim insanı :D:D
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.