You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

fal bakmak hakkinda

Yeni Üye
fal bakmak hakkinda
S.a arkadaşlar ben sizlere kafamın karıştığı bir konuyu açmak istiyorum. Bugün arkadaşlarımla beraberken kahve ictik ben fal bakmak istedim ama gelecekle ilgili yorum yapmadan fincana bakarak burada bu var surdakini gördün mu felan diye gösterdim bunu yapmam caiz midir gelecek hakkında konuşmadan gördüklerimi söylemem ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: fal bakmak hakkinda
"Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz." (Müslim, Selâm, 125)

"Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur." (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
eger sen fal diye niyet etiysen evet olur bi nevi sen kendini falcilarada benzetmis olucaksin Allaha tovbe et ve baska boyle bir seiy tekrarlama bu cok tehlikeli birseydir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
bi daha ki sefere inşAllah sadece fincanı kahve içmek için kullanırsın...saçmalık ve batıl ve caiz olmayan şeyler için degil...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Fal Baktırmak Günah mıdır?
Her türlü fal HARAM’dır, caiz değildir. Fal, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Halbuki, Kur’an-ı Kerîm; gaybı, Allah’tan başka hiçbir kimsenin bilemiyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir
Fal Baktırmak Neden Günahtır?
İslam âlimleri, kâhinlere gitmenin ve onların söylediklerine inanmanın kişinin imanına zarar vereceğini söylemektedirler. Çünkü kâhinin söylediğinin çoğu uydurma ve yalan olduğundan, ona inanıp kanan kimse hareket ve geleceğini duyduklarına göre düzenlerse, ya boş ümitlere kapılıp hayal ve düşüncelerini lüzumsuz şeylerle dolduracaktır veya verilen kötü haberler üzerine ümitsizliğe ve karamsarlığa düşecektir. Bu da kişinin manevi hayatına, hatta aile hayatına zarar verecektir.
Eğlence maksadıyla fala baktırmak ya da bakmak da uygun değildir. Fal yasak bir davranış olup haram kılınmıştır. Haram olan bir hükmün şakası helal olamaz. Bu bakımdan eğlence için dahi olsa, falcıların dediklerine ve fala inanmak caiz olmaz.
Fal İle İlgili Ayet ve Hadis-i Şerifler
“İçki, kumar, putlar ve fal okları hep şeytanın işinden olan murdar bir şeydir. O halde ondan kaçının.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Fal ve Falcılık İle İlgili Ayetler

Bakınız, fal ile ilgili şu ayetler çok çarpıcıdır. Dikkat buyurun lütfen!

Maide Suresi, 3’ncü ayet:
“Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılırken kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukarıdan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslam’ı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir”

Maide Suresi, 90’ncı ayet:
“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz”

Ayetlerden anlaşıldığına göre; Yüce Rab (c.c) her ne halde olursak olalım, zorda kalanlara yardımcı olacağını vaat ediyor. Kendisinden başka umut kapısı arayanların hallerinin çok kötü olduğunu da ayetleriyle apaçık bildiriyor.

Falların ve büyülerin lanetinden, merhameti bol olan Yüce Allah’a (c.c) yakın olmamız dileklerimle…
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.