You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

FAİZLİ BORÇ VAR , KURBAN KESECEK ?

รüгüռժü
Kiminin kredi kartı borcu, kiminin ev taksidi, kiminin araba taksidi vs. Faizle bankadan alınmış borcu varsa ve elinde , yada bankada nakit 60 küsür çarpı 85 veya 96 = 5 yada 6 bin lira kadar parası varsa , bu parayı yarın şuraya kullanabilirim diye saklamışsa yada ihtiyati tedbir koymuşsa(ihtiyat akçesi)
gitsin faizli borcunu ödesin.Kurban kesmesin.(birine kurban kesme demekte amma zor yahu)
Aksi halde Faizli parayla , yada paranın faiziyle kurban kesmiş olmaz mı?

Bu adam kurban kessin dokunma diyenler , kışlık çoraplı ve ayakkabısı giyinik halde ayak serçe parmaklarını kaldırsın ve sebebini sölesin. sopa
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: FAİZLİ BORÇ VAR , KURBAN KESECEK ?
gülücük Faizli borcunu ödesin... Smile

Yok biz onu şöyle yapalım, hani hayatlara müdahaleyi seviyoruz, ahkam kesmek en büyük boyun borcumuz ya ondan dolayı, muhattabımız kim ise gitsin sadece ana parasını ödesin, faizini ödemeyeceğini de belirtsin olsun bitsin...

Tek Cümle HasbinAllah-u niğmel vekil...
Sağına ve soluna bakmadan "Kim Var" denilince" Ben varım" cevabını verebilecek bir gençlik...
NFK
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
neden faizli borcu var ki faizle ne işi var bu bir? kurban da durumu iyi olanlara vacip değilmi zaten hac gibi zekat gibi zaten durumu iyi olan müslümanlar için geçerli gırtlaga kadar borc içindeyken kurban kesmek yerine borcunu ödemesi makbul zaten benim bildiğimgülücük o yüzden parmak kaldırmıyorum
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Arkadaşlar ya ben Türkiyede yaşamıyorum ya siz.
Bu durumda olan çok arkadaşım var.Çok aile var. Hükümlerin hemen hepsi "kurban kesmesin diyor" . Ama bu durumda doğru olanı söylemek hususunda tereddüt oluşuyor.
Bu kimselere ; babamıza, arkadaşımıza, çevremize müdahale etmeyelim mi ?
Sadece bana soruyorlarsa, ve sadece benim çevremde varsa bu sıkıntı Elhamdulillah , bunada şükür.
Okuyan ve bu konuda bilgi ve fikir sahibi olan arkadaşlar , özellikle söylediğimin aksine fikri olanlar lütfen paylaşsın.
Çoğuna göre ; borç zaten aşmış yada , taksidi zaten bu parayla ödeyemem, evin borcu 100 000 , kurban parası 400-600
keseceğim diyor. Ne sakıncası var.yada arabanın borcu 30 000 taksitler 1000 , adam diyor maaşım yeterli birikmişimde var, ben zenginim , yada zengin değilim kesecem.

Hükmen 1-0 yenik başlasada, devamında Kurbanı kabul Allah c.c. nin işi diyor 1-1 yapıyor durumu.
Adam haklı kurbanı Allah c.c. kabul eder veya reddeder.

Epeyce kafa patlattıktan sonra birazda nükteli buraya yazdım. Ama ne destek olacak ne köstek olacak cevap bulamıyorum.
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Bankadan faizli para almak ne kadar haram ise, bu borçunun faizini ödemesi de bi o kadar haram.

Şimdi asıl mevzu Türkiye darul harp mı değil mi? Çünkü eğer darul harp ise fıkıh komple değişiyor.
Bu minvalde düşünüldüğünde kurban kesebilir, eğer darul harp olduğuna inanmıyorsa kesemez. Ameller niyetlere göredir.

Sağına ve soluna bakmadan "Kim Var" denilince" Ben varım" cevabını verebilecek bir gençlik...
NFK
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.