You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ezanın geç okunması

Ezanın geç okunması

Acemi Üye
Ezanın geç okunması
Benim kaldığım yerde hoca sabah ezanını yaklaşık 40-45 dk geç okuyor. Ben de diyanetin saatine göre kılıyorum yani bulunduğum yerde ezan okunmadan. Bu doğru mu bunu öğrenmek istiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ezanın geç okunması
namazı kendı kaldıgın yerdekı ezana gore kılmalısın.senın yaptıgın fransada oturan ınsanın turkıye saatıne gore namaz kılmasına benzemıs gülücük

eger bulundugun yerde ımsak vaktı gırdıyse kendı ezanını okuyup namazını kılabılırsın ımamın ezanını beklemeden.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
yok demek istediğim şuydu. ben istanbuldayım istabulda 04.25 de sabah ezanı okunuyor ama bizim hoca ezanı 05.00 da okuyor ben de okududa ben duymadım diyip 04.35 te kıldım bi sorun olur mu bunu merak etmiştim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş diyanetin saati malesef hatalı, hoca doğru bir şey yapıyor en azından diyanetin saatinden sonra bi yarım saat beklemen doğru olur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş bir sıkıntınız yok ise eğer, genel olarak 5 vakit namazda sabahta en az 30 dakika diyanetin verdiğinin ilerisini bekleyin. akşam namazı vaktinde ise yine şüpheler var fakat diyanetin akşamı geç okuttuğunu söylüyorlar, yani akşam ezanı okunduğu vakit kılmanızda bir şüphe yok. diğer vakitlerde de bildiğim kadarıyla aykırı bir durum yok şüphede kalmaması için ezandan sonra 5-10 dakika geciktirirseniz bir sıkıntı olmaz. bu konular da malesef biraz karışık, zamanımızda müslümanlar kendi problemlerine çözüm aramak yerine yeni problemler icad etmeye meraklı olduğundan böyle ufak ihtilaflarda dahi sorunlar oluyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.