You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evliyalar kalplerde geçeni görebilir mi?(Ebu Hanifeden Cevap)

General
İmam Ebu Hanife (rh.a) şöyle diyor:
“Kalplerde gizli olan şeyleri ancak Allah bilir. Keza Kiramen Katibin melekleri bile insanların açığa vurdukları amelleri yazmakla vazifelidirler. Çünkü kalplerde bulunan şeyleri bilmeye imkan yoktur.
Kalplerde olanı ancak Allah ve Allah'ın kendisine vahyettiği peygamberlerinden başkası kimse bilemez. Vahiy olmadan kalplerde bulunanı bildiğini iddia eden alemlerin Rabbinin ilmine sahip olduğunu iddia etmiş olur. Kalplerde ve hariçde Allah'ın bildiğini kendisinin de bildiği iddiasında bulunan insan büyük bir günah işlemiş Cehennem ve küfrü hak etmiş olur..”
(Ebu Hanife (rha)’ın Beş Eseri, Çev. Mustafa öz, İstanbul, 1981, s.29, Arapça metin., s.24)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Evliyalar kalplerde geçeni görebilir mi?(Ebu Hanifeden Cevap)
amin
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
bu paylaşımı okuyunca kendimden korktum. şimdi size tuhaf gelebilir ama gerçek olan birşeyi söylemek istiyorum; ben bazen ne yaşayacağımı önceden görüyorum. yada birisi benim için bir şey düşündüğünde onu hissedebiliyorum. bazen yanılmak istiyorum ama genelde düşündüklerim ve gördüklerim doğru çıkıyor Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
6. His denir ya hani.. Bazen hissederiz bazen ruyamizda goruruz.. Alim zatlarda ise muslumanlarin kalpleri imani yonden kuvvatlenmesi icin Allah'in bildirmesi ile olabilir..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
gavurlar da dejawu diyolar sanirim buna
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.