You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

evli iken aşık olmak

Anket Başlığı: evli iken aşık olmak

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
aşkımı kalbime gömer sonucu ALLAHA havale ederim 3 (15.00%)
her şeyi bırakıp aşkımın peşinden giderim 2 (10.00%)
ALLAH kimsenin başına böyle bir imtihan varmesin 15 (75.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 20 (100%)

evli iken aşık olmak

General
RE: evli iken aşık olmak
Aşk? Allah akıl fikir versin.. Aşk, yalnızca Allah'a duyulur.. Çok fazla açıklama yapma gereği duymuyorum, ne yazık ki benim Müslüman kardeşlerim bile, (Bazılarının) aşkı tanımladığı uydurmacanın içerisindeler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
İnsanlar arasinda ask elbette vardir, Rabbimin guzel hediyesidir bu. Allah aski vardir sadece deniliyorsa bu bencilce olur oyleki o zaman insanlar anneme inaniyorum, babaama inaniyorum demekte bu mantiga gore aykiridir ki Allah inanciyla kiyaslanirsa. Kisisel duygu ve dusuncelerle kimsenin yanlista oldugunun soylenmesini dogru bulmuyorum, nefsi geliyor bana. Dogrusunu elbette Allah bilir.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yazık ki ne yazık.. İnsanlar arasında yalnızca sevgi ve merhamet bağı kurulabilir. Sorarım size, şimdiki yaşadığımız dönemde, platonik diye adlandırılan aşk diye tanımlanan duyguyu kaç farklı insana karşı yaşadınız? Bir çok değil mi.. Bu ne biliyor musunuz, bu sizin içinizdeki Allah aşkını bir başka insanda hissettiğinizi sanmanızdır.. Öyleyse söyleyin aşk insana duyuluyorsa, siz bir çok insana aşk duydunuz değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bende asik olmadim Tesir bu yuzden aski yok sayamam, nefsi askla saf aski karistirmamak gerek. Cunku biri kisiyi Allah'tan uzaklastirir digeri bahsettigin İlahi aski daha doyumsuz kilar.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Aşk yokturgülücük
sevgide yokturgülücük insan sadece sevdiğini sanır ama yıllar sonra bi baskasını da seviyorum diyebilir.
tek gerçek İlahi aşktır.Yıllar geçsede Ondan baskasını sevemezsin.Ondan sıkılmazsın.Herşeyiyle ilkgün gibi Aşkın tazedir.
insanlara olan aşk sahtedir inanmam.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.