-İşi ne (kasıt memur mu)? Bunu soranların ben ne demek istediklerini asla anlayamıyorum. Rızkı veren devlet mi? Özel sektör yada ticaret yapanlar aç mı kaldılar.?
- Niye evlenmemiş/evlenememiş ?
''Ben şu kadınla evlenmek istiyorum ya Resulullah.Bana dua buyur demiş.Bana dua ette o kadınla evleneyim demek istemiş yani.Bunun üzerine peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi vessellem böyle buyurmuş.
Eğer senin için israfil aleyhisselam dua etse,cebrail aleyhisselam dua etse,mikail aleyhisselamda dua etse,Arşı alayı taşıyan o yüce meleklerde dua etse,bende onların arasında o duaya katılsam,sen yine de senin için yazılmış olan kadından başkasıyla evlenemezsin.Nasipte ne varsa onunla evlenirsin buyurmuş peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem.''
Kızlarımızın da biz erkekler gibi bu dönemde zorlandıklarını biliyorum. Görüyorum. Herşeyden daha zor hale getirildi evlilik. Dizilerdeki şatafat, yollardaki binbir türlü tuzaklar.
İsterdim ki soruları.
''İlk sorusu namaz kılıyor mu''
''Merhametli mi?''
''Ne iş olsa çalışırmı tembel mi''
''Allah korkusu var mı?''
''Büyüğüne küçüğüne saygısı var mı?
Alkol kumar alışkanlığı var mı?
Cimri mi?
''Allah'ını seven biri bizi uyandırsın burası dünya'dır desin...''
Allah c.c. herkese hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bu kişilerdende hayırlı nesiller yetiştirsin. ''El ele olsunda kapı kapı dilenerek gerekirse''
diyebilen eşler nasip etsin.