You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evlenecek kızlarin soruları

Acemi Üye
Yaşım gelmiş işim gücüm evim barkım olmasına rağmen aile efradından tanışmaya çalıştığım biri tesettürlü, diğeri olmayan insanların soruları.

-İşi ne (kasıt memur mu)? Bunu soranların ben ne demek istediklerini asla anlayamıyorum. Rızkı veren devlet mi? Özel sektör yada ticaret yapanlar aç mı kaldılar.?

- Niye evlenmemiş/evlenememiş ?
''Ben şu kadınla evlenmek istiyorum ya Resulullah.Bana dua buyur demiş.Bana dua ette o kadınla evleneyim demek istemiş yani.Bunun üzerine peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi vessellem böyle buyurmuş.
Eğer senin için israfil aleyhisselam dua etse,cebrail aleyhisselam dua etse,mikail aleyhisselamda dua etse,Arşı alayı taşıyan o yüce meleklerde dua etse,bende onların arasında o duaya katılsam,sen yine de senin için yazılmış olan kadından başkasıyla evlenemezsin.Nasipte ne varsa onunla evlenirsin buyurmuş peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem.''

Kızlarımızın da biz erkekler gibi bu dönemde zorlandıklarını biliyorum. Görüyorum. Herşeyden daha zor hale getirildi evlilik. Dizilerdeki şatafat, yollardaki binbir türlü tuzaklar.

İsterdim ki soruları.

''İlk sorusu namaz kılıyor mu''
''Merhametli mi?''
''Ne iş olsa çalışırmı tembel mi''
''Allah korkusu var mı?''
''Büyüğüne küçüğüne saygısı var mı?
Alkol kumar alışkanlığı var mı?
Cimri mi?

''Allah'ını seven biri bizi uyandırsın burası dünya'dır desin...''

Allah c.c. herkese hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bu kişilerdende hayırlı nesiller yetiştirsin. ''El ele olsunda kapı kapı dilenerek gerekirse''
diyebilen eşler nasip etsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-09-2016, Saat:12:37 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
RE: Evlenecek kızlarin soruları
bunun tek sorumlusu teknoloji...tv ve sanal alemdeki iğrençlikler gençlerimizin imanını zayıflatıyor...tek dayanakları çağ ilerliyor modernleşiyoruz...aslında moderleşmiyoruz gün geçtikçe dinsizleşiyoruz

"ALLAH ım bugün cümle kuramıyıorum her seferinde düzeltme yapmak zorunda kalıyorum :D "
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-09-2016, Saat:09:59 AM, Düzenleyen: Noyan.
Acemi Üye
RE: Evlenecek kızlarin soruları
Ahhhh ahhhh öyle degiştirdiler ki bizleri biz bile anlayamıyoruz.çanakkale geçemeyen ülkeler ilk önce kandınlarımızla sonra evlatlarımızla ve son olarak kafamızdan çıkarılan sarık ile ayrıldık resulden.ajan gönderdiler, karıştırdılar,kadınlarımızı açtılar,herkesi isyana kaldırdılar,birbirimize kırdılar,emegimizi ekmegimizi çaldılar,çocuklarımızı ikiye ayırdılar,son olarak bize geldiler dövdüler sövdüler hakaret ediler cübbemizi şalvarımızı ve son olarak sarıgımızıda çıkartılar.şimdi resule benziyormuyuz şimdi bu toplumda aile olurmu.şeriati o kadar kötülediler ki şimdi herkes avrupa kölesi kadınlar ise avrupanın en iyi silahı modanın kölesi olmuş.handi evlenin kadın diye alırsın ama şeytanın kölesidir......
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.