You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
RE: Evlenecegimiz kisi
*afitap, *alpi ;

din deyince diğer dinleride kastediyorsuz sandım.neyse dediğin gibi olabilir zaten baska sekil olmz heralde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kul seçerek sebebini oluşturur, sonuç kısmı Allah’ın nasip edeceği şey.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
birde,

peygamber kişiliği ayrı olmakla birlikte bazı kıstaslar zaman ile bağımlı olarak gerçekleşmiş olabilir.

örneğin müslüman bir erkeğe 4 bayanla evlenmek meşru görülmüş ancak peygamber bundan daha fazla sayıda bayanla evlenmiş idi.

diğer taraftan bundan emin değilim konuylada çok alakası yok bence ama sadece örnek olarak vericem

kuranda henüz içkinin haram olduğuna dair ayet inmemişken hz ömerin içki içmiş olduğuna dair bilgiler mevcut.

yani demek istediğim elimizde bilgi yokken biz aslında bu bilgiye dayalı bir eylemde hür davranırız , ampirik deneyler olsada hürüz zaten dinin en dikkat çeken niteliklerinden biri bu aslında. (ne yapmak? , yüce Allahın dediğini yapmak,haranlardan sakınmak,namaz kılmak vs)

dolayısyla zamana bağımlı bir koşul olabilr. ayrıca bazı ayetler muhkem iken bazıları değildir.

halbuki peygamber bunların hepsine vakıf idi.

anladınız mı şimdi neden peygamberin tüm yönlerinin şuan iyi bilinmediğini dediğimi,ve nden onun şu an çok tanınmadığını...

yalnızca bedihi ayetlerin vermiş olduuklarını biliyoruz. buda yeterdir aslında ,gerisine de muhtemelen ilimle kestirimle ulaşlabiliyordur.

neyse ben bu özellikle son yazdıklarımın bana ait fikir ler olduğunu söylemekten hiç çekinmiyorum ..

ve siz yinede "bunlar sadece size ait düşünceler,doğru olduğunu düşünmüyoruz" diyebilirsiniz ,saygı duyarım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-05-2019, Saat:08:50 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
Demek ki daha önce söylediğim fikir üretmek meselesini net ifade edememişim.
İslam'ın kesin hükümleri ile ilgili bir fikir yürüterek aslında şöyle olmalıydı, olsa daha iyi olurdu gibi bir düşünce ve söylem insanı dinden eder.
Örnek namaz beş vakit, ama bence bir vakit daha eklenmeliydi altı vakit olmalıydı ya da akşam namazının sünneti farzdan önce kılınmalı gibi kesin kuralları olan hükümleri güya beğenmeyip ve yine güya Allah'tan ve elçisinden daha iyi biliyormuş gibi bence diyerek hükmün daha değişik olması gerektiğini savunmak insanı İslam çizgisi dışına iter.

Yukarıda dört evlilikten bahsetmişsin. Dört evlilikten kasıt bir erkeğin hayatı boyunca en fazla dört kadınla evlenebilir demek değildir. Aynı anda en fazla dört kadınla evlenilmesine izin veriliyor.
Aziz Peygamberimiz Hazreti Muhammet Aleyhissalatu vesselam da aynı anda en fazla dört kadın ile evliydi. Hayatı boyunca kaç kadınla evlenmiş olduğunun bir hükmü yok çünkü bununla ilgili bir kısıtlama yok. Siyer ile biraz haşir neşir olursanız zaten bu gibi düşünceleriniz olmaz.
Siz burada bir fikir yürütüp bence bir Müslüman hayatı boyunca en az on kadınla evlenmelidir diye düşünüp söyleyebilirsiniz. Çünkü konu ile ilgili bir hüküm yok. Ama eğer aynı anda on kadınla da evlenebilmeli derseniz bu Ayete muhalefet etmek oluyor ki bu da insanı dinden çıkarıyor.

İçki meselesinde de, haram kılınmadan önce evet içki içen Müslümanlar vardı. Bu zamana bağlı bir durum değil Kuran Ayetlerinin peyderpey indirilmesi ile alakalı.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
alpi bey sizin dediğiniz hataları /üzgünüm ama/ çocuklar bile yapmaz.

yoksa siz islamda ictihad diye bir şeyin var olmadığını mı iddia ettiniz (?)

neyse yani her nasıl düşünürseniz düşünün benim yanımda sizin yine yeriniz var.

neticede ben özgürlüğü savunan bir kimseyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Selametle.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.