You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ettahiyatü den sonra..

Ettahiyatü den sonra..

Üye
Ettahiyatü den sonra..
S.a. arkadaşlar bazen farz namazlarda ikinci rekatte Ettahiyatüden sonra yanlışlıkla salli ve barik okuyorum okurken aklıma geliyor bunun mahzuru nedir böyle durumda neyapmam lazım tehiv secdesimi gerekir yoksa namazı yeniden mi kılmam lazım yada bi mahzuru yokmudur
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Ettahiyatü den sonra..
çok güzel bir soru.. birkaç kere benda aynı hatayı yaptım ...ama namazı bozmadan devam ettim..cevaplar beni de aydınlatacak ALLAH ın izni ile
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hanefi Mezhebine göre okuduğumuz salavat "Allahümme salli ala Muhammedin" gibi bir cümle teşkil ediyorsa,sehiv secdesi yapmak gerekir.Ama bu kadarını okumamışsak sehiv secdesi gerekmez.

İmamı Azam bir kelime dahi okunsa sehiv secdesi gerekir dese de Hanefi Mezhebindeki fatvayı esas alan görüş bu değil,yukarıdakidir.

Şafi Mezhebinden olan kişiye sehiv secdesi gerekmez.Çünkü Şafi Mezhebinde zaten ilk teşehhüdde salavat okunur.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sehiv secdesi vaciptir.Yapılmayınca günah olur;ama kazası farz değildir.Bundan sonra sehiv secdesi yaparsınız.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.