You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

" Estağfurullah " kelimesi hakkında bilmediklerimiz ..

Kavgaci
Estağfurullah kelimesi Türkçe kullanılmaya başlandığından beri süregelen ve sık sık kullandığımız kelimeler arasında yer almaktadır. TDK sözlüğündeki anlamı " Teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir incelik ve alçak gönüllülük sözü. " olarak geçer .. Hatta internette yayımlanan bazı sözlüklerde " Aman efendim " şeklindede geçtiği bilinmektedir ..

Bu anlamlar doğru anlamlar değildir .. Estağfurullah kelimesinin asıl ve kesin anlamı " Bu halinizi Allah'ın istiğfarına bırakırım " olarak kabul edilmiştir.. Yani " evet aynen öylesiniz " anlamını taşımaktadır. TDK'nın böyle bir ayrıntıyı atlaması da hem şaşırtıcı hem de doğru değildir .. Bu yüzden " Estağfurullah " kelimesini kullanmadan bir kez daha düşünelim derim benn .. !!
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: " Estağfurullah " kelimesi hakkında bilmediklerimiz ..
enteresanmış iki farklı anlam tomato
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.