You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Esmaul Husna Okunuşu yardım

Yeni Üye
s.a arkadaşlar.Hayırlı Ramazanlar
Benım aklım bişeye takıldı
Kendi imkanlarım dahılınde Kuran öğrendim ve Kuran okumayı az çok bılıyorum
Sorum ise şu olacak
Örnek olarak Er-Rezzak ismini okurken Rezzak değilde razzeg diye okunması gerekmıyormu
Arapçada ra kalın okunması gereken bir harf iken niye ince yazılıyor ve okunuyor
Yardım eder bilgilendirirseniz sevinirim
[Resim: gnl_9__105.jpg]
[Resim: 18ad1.png]
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
RE: Esmaul Husna Okunuşu yardım
Ben bu konularda bilgisizim ama. Rezzak diye okunmuyor. A harfi e ve a arası okunuyor. Resimde de görüldüğü üzere a'nın üzerinde şapka var. gülücük Neyse arkadaşlar dahi iyi bilir.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kardeşim sesli olarak bu videoya bkarsan inşallah yardımcı olmuş oluruz video sesli oldugu için anlaşılması daha iyi

Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Ra harfinin kalinligi onun sofati lazimesidir yani muhakkak ra harfini okrken odan ayrilmayan bir ozellik. Bunlar galattir. Fakat her galat - hata- manayi bozmaz.

Dediginiz gibi razzeg diye asa okunamaz. Oradaki meddi tabi yi atlyorsunuz. Za harfinin onundeki elif ona a sesi verir. Sonuc Er-Razzak tir
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Uzatma harfleri uc tanedir ا و ي dir. Bunlara med harfleri denir. harfi med- olarak karsiniza cikar genellikle.

ا elifden onceki harfin harekesi fetha (ustun) ( َ ) olur. ustun harflerin uzerine konulan bir okutma isaretidir. Elifden once gelen fathali harf bir elif miktari denen olcuyle uzatilir.

قال
و vavdan once gelen harfin harekesi damme ( otre) ( ُ ) olur. damme yada diger adiyla otre harflerin uzerine konulan bir okutma isaretidir. Vavdan once gelen dammeli harf bir elif miktari denen olcuyle uzatilir.

قالو

ي ye' den once gelen harfin harekesi kesra ( esre) olur.kesra yada diger adiyla esreharflerin altina konulan bir okutma isaretidir. Ye'den once gelen kesrali harf bir elif miktari denen olcuyle uzatilir

قيل

Umarim anlasilir sekilde aciklayabilmisimdir.
Forumda tecvid konusu vardi dilerseniz ordan dige rkonulari da detayli sekilde inceleyebilirsiniz. Merak ettiginiz baska seyler olursa bilen arkadaslar da bende yardimci olmaya calisirim
Razzak dogru olan okuyustur fakat rezzak demenin de manayi bozacagini sanmiyorum. Sadece bir hatadir.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.