You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eşini, bir harama bakarken gören bir kadın ne hisseder?

Administrator
[Resim: 969184_480506972028478_1383491912_n.jpg]

Bazıları:
"-Kıskanır!.." diye cevap verecektir.

Hayır, kıskanmaz; incinir, kırılır ve en sevdiği insana karşı bir yıkım yaşar. Aldatılınca başlangıçta kendisini yetersiz hisseden, aynalara küsüp kendini çirkin gören hanımları bekleyen duygusal bir yıkım ve depresyon değil midir? Çünkü dindar hanım olarak o, harama gözünü dikmemiştir. Irzını, nâmusunu muhafaza etme gayreti içindedir. Aynı hassasiyeti eşinden beklemesi fazla mıdır?

"Mü'min erkeklere, gözlerini harama dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle!.. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır."(Nûr Sûresi 30)

Ne kadar açık ve ne kadar taze bir âyet, değil mi? Sanki özellikle bugünler için inmiş gibi...

Demek ki, erkeğin en önemli tesettürü, gözlerini korumak...
Gözler korununca, ırz korunmuş oluyor.Âyetin son kısmındaki
uyarı ise, her vicdana bir karakol mesâbesinde...

"Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır." Yani eşinden, dostundan değil, Allah'tan kork!..

Ve unutma ki, herkesten gizlenebilirsin, herkesi aldatabilirsin, ama
Allâh'ı aldatamazsın dercesine...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Eşini, bir harama bakarken gören bir kadın ne hisseder?
Güzel bir yazı emeğine sağlık.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Güzel yazı. Allah razı olsun.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Onun hissiyatını anlamak zordur...Çok kırılgandırlar...Fakat önemli olan Eşinin yanında harama bakarken Allah ne hisseder...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-06-2013, Saat:11:21 PM, Düzenleyen: Aciz_Beden.
Kavgaci
bakın geçenlerde okuduğum bir kıssa..

Kuyumculuk yapan bir adamın, gayet namuslu bir hanımı varmış. Bu kuyumcunun evine zaman zaman içme suyu getiren de bir sucu varmış. Bir gün, eve su bırakırken evin hanımının bileğinden tutmuş. Kadın bileğini çekmiş ama bunun sebebini derin derin düşünmeye başlamış. Akşam kocasına,
- Bugün herhangi bir günah işledin mi? diye sormuş. Kocası:
- Bugün dükkana gayet güzel bir kadın geldi. Bilezik verirken onun bileğinden bir an tuttum, ama pişman oldum ve tevbe ettim, demiş. Karısı:
- Sen başkasının karısına o hareketi yaparsan, senin karına da aynı hareket yapılır, diye cevap vermiş.
Kadının bileğinden tutan sucu ise yaptığından çok pişman olmuş ve yaptığından özür dilemek istiyormuş. Gelip kadından özür dileyip:
- Kusura bakmayın. Yapmamam gereken bir iş işledim. Beni affedin, demiş.
Kadın:
- Esas suç sende değil, benimkindedir. Benim kocam başkasına karşı kötü bir harekette bulunmasaydı, bana da bulunulmazdı, demiş ve adamın özrünü kabul etmiş...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Hem incinir, gururu kirilir hemde kiskanir.

Paylasim olrukca guzel ve guzelce de anlatilmis zaten, tesekkurler Sukut gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Guzel paylaşım
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.