Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Erkekler akıllı kadınlardan korkar mı?
Erkekler akıllı kadınlardan korkar mı?
erkeklerin korkuları
sadakatsizlik(bu hususun intibası bile ilişkiyi derhal bitiriyor şayet bitirmiyorsa kullanım amaçlı menfaata dayalı bir ilişki kuruluyor)
maişet derdi(eşine bağımlı hale gelme esasen sorun değil ama erkeğin imam olma zorunluluğu var)
dini ahlaki tutumsuzluk( en nihayetinde ilişkiyi bitiriyor başlangıç açısından sorun gibi durmasa da kişi din ve kültür bağımsız olarak herkesi etkiliyor)
beklentileri
-Akıllı,(kesinlikle kulluk boyutlu akıl olmalı)
-duygusal olarak güçlü,(film kahramanı değil anaç karakterli kendisine saygısı olan bu nedenle doğan çocuğa karşı da saygı talep eden biri)
-yüksek eğitim almış, (kadının geleceği adına anlamlı ve ilerisi için varsa gerekli )
-ayaklarınla yere basan,(gerçek olgunluk zamanla kazanılmıyor hediye ediliyor kulluk boyutlu)
-bu 4 özgürlüğün ifade tarzı. ( şükür ile anlamlı erkeğe karşı değil ALLAH tealaya karşı olmalı )
ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Ki bana göre birbirlerini tamamlamaları için mümkünse eşit olmaları daha uygundur böylece eşlerin birbirleri için farkında olmadan bile üstünlük duygusuna kapılmamaları için en uygun olanı budur diye düşünüyorum..
Kadınlar akıllı bir erkekle yaşamayı bir güzellik görürken .Erkekler akıllı bir kadını herzaman sorun olarak görüyor maalesef.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi