You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkeğe hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz hadisi

Acemi Üye
Soru: Erkeğe hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz ( Ebu Davud Nikah 43,2147)

Bu hadisi nasıl anlamalıyız sahih midir çünkü kurana aykırıdır. Ve peygamberimizin hanımını dövdüğü ile ilgili hiçbir hadis yoktur.

Ve hadislerin sahih veya zayıf olduğunu nasıl anlarız. Kendimiz bir kaynaktan nakil edilme usulü ile nasıl hadisi kontrol edebiliriz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Erkeğe hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz hadisi
Merfu olarak sahih değil
Cerh ve tadil ilmini öğrenerek anlayabilirsin ya da öncelikle muhaddislerin tahkiklerine bakabilirsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Erkeğe hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz hadisi
merhaba, oyle oldu demiyorum fakat kosullu olarak baslayip eger oyle olduysa diyorum ve devam ediyorum (kisisel dusuncemdir)

bence, benim bildigim sizinkinden daha ustun dolayisiyla ben, veya su falanca kisi bu falanca zattan bu sebepten daha ustundur yaklasimi dogru olmayabilir. bu ustunluk konusu bildigim kadariyla Allah'in bilebilecegi bir sey ve (insanlar arasinda bu bilgiye erismek) mumkun olmus olan bir sey ise de onun disinda ancak onun bildirdigi kullar bilebilir.

yani hem birbirinizi kirmamis olursunuz hem de dogrusunu yapmis olursunuz diye dusunuyorum.

iyi calismalar dilerim, Allah kolaylik versin.
Son Düzenleme: 19-07-2023, Saat:05:26 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.