Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Daha çok yol katediceğim doğru.. Rasullullah(sav)ın de şüpesi bütün ümmet için lider şüpesiz..
Yani anlamıyorum hala... Bn ümmet bütünlüğünden yanayım. Bn islam birliğinden kuvvet doğacağından yanayım...
Kansız bu işin hallolması için sabredilmesinden yanayım... Bana mantıklı gelenler bunlar..
Ve bunları He zaman vurgulayan aklı başı yerinde adama bn lider derim!
İslamda Peygamber efendimiz öldü yerine halifeler geldi..
İslam tarihi lidersiz kalmadı.. Her zaman sözü geçen biri olmalı.. bunun aksine bni hiç bir şekilde ikna edemezsin.
sondan başlayalım ki başı anlaşılsın...
seni ikna etmek gibi aptalca bir çaba içerisinde olduğumu düşünmen çok saçma ve yersiz!..herhangi bir dayatma, mantık oyunu ya da caydırma düşüncesi, cümlesi varsa yazdıklarımda haklısınız ama böyle bir durum sözkonusu değilse, söylediğiniz KOCA BİR KURUNTU!..yani muhatapta başlayan-biten bir olay...
lider ihtiyacına dair söylediklerinize gelince, HEPSİNDE HAKLISINIZ. Ama bu senin liderinin bütün ümmetin lideri olması gerektiği ya da duruma uygun düştüğü anlamına gelmez, zaten mesele de burada...yani sen o şahsı adeta sahiplenmişsin, başkası da başka şahsı sahiplenmiş ve böylece "bütünlük", "ümmetçilik" gibi düşünceler tam zıddı düşüncelere zemin hazırlar yani bölünme, cemaatleşme, hizipleşme vs vs...islam ümmetinin bugünkü vaziyeti de bunun en büyük delili...onun için şu cemaat şu lider demek yerine şu fikir, şu metod demek daha sağlıklı ve ideal olandır...
Bn bni ikna edemezsin derken 'hadi bakalım bni ikna edebilicekmisin, hayatta beceremezsin' gibi bişey söylemedim.. Bu konuda haklı olduğuma eminim demek istedim... Burda bakalım kim kimi ikna edicek oyunu oynamadığımızın bnde hoş farkındayım... Cemaatlere, bölünmeye bnde karşıyım... Bölücülük konusu zaten hassas, sayısız bölücü örgüt olduğu kesin... Bunları ayır etmekte sandığın kadar kolay değil... 28 şubat olayının sebebinin bölücüler olduğu bu gün günyüzüne çıkıyor. Ayrıca bn savunduğum görüşte herhangibi bir metod veya fikir eksikliği göremiyorum... Bn Erbakanı kara kaşı kara gözü için mi savunuyorum.. Fikir ve metodları bana uygun düştüğü için savunuyorum.
Bn D8 projesiyle ümmet bütünlüğünün sağlancağına inanıyorum. Bn sana her hangi bi eleştiride bulunmadım.. Niyetinde de kuşkum yok.. Ama bn bu düşünce için doğru yolun bu olduğunu düşünüyorum...
Devrim yapmak ha değince olucak bi olay değil.