You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

En büyük aşk hangisidir?

Anket Başlığı: En büyük aşk hangisidir?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Anlatılıp Dillere düşen mi? 0 (0%)
Anlatılamayıp Yüreği Deşen mi? 5 (55.56%)
Diğeri(açıklayınız) 4 (44.44%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 9 (100%)

En büyük aşk hangisidir?

Göğe Bakma Durağı.
RE: En büyük aşk hangisidir?
Dile düşenin nefsi aşk olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden anlatılamayıp yürek deşen diyorum.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Aşk bir gönül şelalesidir, ne bent ile ne bir set ile o durdurulamaz. istensede taşar dışarı istenmesede taşar...mecnunun Leyla'yı dillere düşürdü, sözü aslında hiç söylenmemiş bir sözdür, Leyla'da çok iyi bilirdi ki, Aşkın serinde gizlenmek, gizleyebilmek yoktur..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Aşka inanmayanlar aşkın kendilerine uğramadığı kimselerdir.. ..onlar için Mevlana "madem aşkın yok o halde git bol bol uyu" diyor..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kişi birbirini görür , fiziksel bir beyenme arkasından , o bana ne verir hesabı yapar , karşılıklı bu beğenme ve hesaplar tutarsa sevmeye başlar , yani bu dünyanın düzeni kazanma üzerine kurulu bir düzendir ,

hz muhammed bile nediyor ayette ; benim ücretimi Allah verir diyor , bir ücret beklentisi var Allah tan .

kazan kaybet düzenine dayalı bir sevgi vardır bu dünyada , Allah deseki hepiniz toptan cehennemliksiniz , ne yapsanız gene cehennemliksiniz , cennet diye bişey yok dese insanlar Allah ın dediğini yaparmı acaba ?

bazen gerçekler ağır gelir , insanlar kendilerini tatmin edici şeyler duymak ister , fakat ben size tatmin edici cevap veremem , bu dünyanın kuralları vardır , bunlarda kazan kaybet esasına dayalıdır . islam dini de kazan kaybet esasına göre bir dindir , yaparsan kazanırsın , yapmassan kaybedersin .

insanlar arasındaki ilişkide böyledir , karşıdakinden ne kazanacaksın ? karşıdaki sana nasıl davranacak? işte bunlar hep kazanımdır , eğer karşıdakinden kazandığın bir şey varsa işte sevgi başlar , bu illaki para değildir , güzel bi söz bile kazanılabilir v.s. çoğaltılabilir . kişi kazandığını sever , kazandırırsa karşıdakide onu sever . kaybetmeye başladıklarında temel yıkılır , sevgi azalır .

birinin sizi sevmesini istiyorsanız ona kazandırın .

aşk ise elde etme duygusudur , ne pahasına olursa olsun onu elde etmektir , yani şehvetin en üst derecesidir . aşkta kazan kaybet esası birbirine karışmıştır , kazansada kaybetsede onu elde etmek ister insan , fakat elde edince aşk söner ve yine kazan kaybet esasına dayalı sevgiye geçilir . kazandıkça sevgi artar , kaybettikçe azalır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-06-2014, Saat:11:36 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
.
Aşk kesinlikle elde etme yada şehvetin üst derecesi falan olayı değildir sedat...sen gerçek manada sevdiğin insan için bu tarz çirkinlikleri düşünür müsün? Bunun adı başka birşeydir..Ha bazı gereksizler bu kavramın içini malesef bu şekilde boşalttı..Yediği naneye kılıf uydurmak içinde adına aşk dediler..Yandı bitti kül oldu..Aşk bunun tam tersidir diye düşünüyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
buda senin düşüncen zeyneb saygı duyarım ; bunun neresi çirkin hem , insanın doğasında elde etme duygusu var , birşeylere sahip olmak insanın yapısı zaten , bu yapının en üste çıkmış hali aşk bence , kişi bir şeyi elde etmeden önce onu o kadar çok isterki , elde ettikten sonra bu istek azalır , sonrasında yine kazan ve kaybet esasına dönülür , kazandırdıkça sevilirsin , kazandıkça seversin .

hiç tadılmayan bir yemek düşün , kokusu burna geliyor ve o kadar çok istiyorki insan , fakat parası yok , hergün o yemeği arzuluyor, caddeden geçerken her gün o koku ona geliyor , yine parası yok , fakat bir gün parası oluyor ve yemeği yiyor , sonrasında yine parası var yine yiyor , üst üste aynı yemekten yiyor ve artık o yemekten bıkıyor , artık o koku ilginç gelmiyor , yemekteki o görüntü iştah açtırmıyor , artık arada bir yemeğe başlıyor , karnı acıktığı zaman sadece yemeğe başlıyor . o yemeğe karşı aşkı sönmüştür , sadece acıktığında midesi kazansın , karnı doysun diye o yemeği yer . fakat uzun bir süre o yemeğe yaklaşmadığında yine aynı duygular başlayabilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-06-2014, Saat:11:55 AM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.