You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yönetici
Empati.
EMPATİ

"EMPATİ KİŞİLER ARASI İLETİŞİMİN EN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDAN BİRİDİR.EMPATİ KİŞİNİN,KENDİNİ KARŞISINDAKİ KİŞİNİN YERİNE KOYARAK,ONUN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ ANLAMAYA ÇALIŞMASI VE ANLADIĞINI KARŞI TARAFA "SENİ ANLIYORUM."MESAJI HALİNDE İLETMESİDİR."

Kendisi için istediğini başkası içinde istemek yada kendi için yapılmasını istemediğini başkasına da yapmamak İslam'ın en güzel ahlak ilkelerinden biridir.Bu davranışa günümüzde "empati"deniliyor.
Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifte," SİZDEN BİRİ,KENDİSİ İÇİN SEVDİĞİNİ KARDEŞİ İÇİN SEVMEDİKÇE GERÇEK MANADA İMANA EREMEZ." buyurarak yıllar öncesinden empati çizgisini hayat haline getirmiştir.Karşımızdaki en iyi şekilde kişiyi anlamanın yolu, onun yerine kendimizi koymaktır.
İnsan ilişkilerinde, empatiye ihtiyaç vardır.Çünkü empati,yani birbirlerini anlamak, insanları birbirine yaklaştırma ve iletişimi kolaylaştırma özelliğine sahiptir.İnsanlar, kendileriyle empati kurulduğunda, anlaşıldıklarını ve kendilerine önem verildiğini hisseder.Bu da kişiyi rahatlatıp kendini iyi hissettirdiği gibi insanların birbirlerine yaklaşmasına ve aralarında gerçeğe dayanan güven ve sevginin oluşmasına yol açar.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.