You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Efendi'nin duası

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Efendi'nin duası

Profesör
Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Efendi'nin duası
İlâhî! Hamdini sözüme sertâç (baştâcı) ettim zikrini kalbime mi‘râc ettim kitâbını kendime minhâc (dosdoğru yol) ettim. Ben yoktum var ettin. Varlığından haberdâr ettin. Aşkınla gönlümü bî-karâr ettin. İnâyetine (yardımına) sığındım kapına geldim. Hidâyetine sığındım lütfuna geldim. Kulluk edemedim affına geldim. Şaşırtma beni doğruyu söylet. Neş’eni duyur hakîkati öğret. Sen duyurmazsan ben duyamam sen söyletmezsen ben söyleyemem sen sevdirmezsen ben sevemem. Sevdir bize hep sevdiklerini. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin Habîbini kâinâta sevdirdin. Sevdin de hıl‘at-i risâleti (peygamberlik kaftanını) giydirdin. Makam-ı İbrahim’den Makam-ı Mahmûd’a erdirdin Server-i Asfiyâ (evliyâların reîsi) kıldın Hâtem-i Enbiyâ (son peygamber) kıldın Muhammed Mustafâ kıldın. Salât ü selâm tahiyyât ü ikram her türlü ihtiram ona onun âline ahbâbına âilesine ashâbına ve etbâ‘ına (ona tâbi‘ olanlara) Yâ Rab!



[Resim: urjn1.jpg]


Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.