You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

El kaide ABD'nin uşağı olduğu görüldü, olan Taliban'a oldu

El kaide ABD'nin uşağı olduğu görüldü, olan Taliban'a oldu

Cezalı Üye
RE: El kaide ABD'nin uşağı olduğu görüldü, olan Taliban'a oldu
O değil de terör sevdalıları meydanı boş bulmuş. Ya bu kadar bilgili insan varken bir müslüman terör örgütünü nasıl destekler, buradakiler nasıl aydınlatmaz. Her şeyi de devletten (Allameden) beklemeyin kardeşim! :D

Mesela en basitinden cihadın şartlarını anlatın: (Daha önce böyle bir çalışma yaptım, özeti gibi bir şey)

1- Resululah efendimiz 13 sene baskı gördü de hicret bile etmedi, sabretti. Taş attılar da mübarek bedenini yaraladılar. O ne yaptı? Hiç bir şey. Demek ki cihadın ilk şartı: "sabretmek"tir.
2- Resulullah efendimiz ancak evini müşrikler basınca can tehlikesi nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı. Yani hicrete zorlandı. Demek ki ikinci şart neymiş? Hicrete zorlanmak!
Sonra resulullah efendimiz, müslümanlara karşı saldırılar artana kadar hiç bir şey yapmamıştır!
Müşrikler müslümanları öldürdüğü halde o hala barış yollarını kovalamıştır. Ne zaman ki ayet nail oldu;
3- "Size karşı savaşanlara siz de savaşın". O zaman yani artık Allah'tan doğrudan emir gelince, müslümanları öldürenlere karşı savaş kararı almıştır. Demek ki 3. şart neymiş? Düşmanın sana savaş ilan etmesi.

Şimdi bakalım Suriye'de bu şartların hangisi sağlanıyor? Suriye'de devlete karşı savaşan 2 grup var: 1- yerliler 2- muhacirler.

2.den başlayalım: Muhacirler için bu şartların hiç birisi sağlanmıyor.
1- Sabretmelerini gerektiren bir zulümle karşılaşmadılar.
2- Onları Suriye'ye hicret etmeye zorlamadılar, kendileri "cihad edeceğiz" diyerek gittiler.
3- Hiç kimse onlara karşı savaş ilan etmedi.
Şu halde muhacirlerin cihadı tamamen batıldır. Hiç bir affedilir tarafı yoktur.

Tam aksine;

Muhacirler halka zulmetmekte, halkı yerinden etmekte (hicrete zorlamakta) ve bazılarını öldürmektedir. Bu nedenle bu (sözde) mücahid cihadcılara (!) karşı cihad etmek farzdır!

1.den devam edelim: Suriyeli isyancılar:
1- Sabretmelerini gerektiren zulümler olmuş olabilir bilemiyoruz.
2- Onları hicret etmeye zorlayan olmadı, oldukları yerde isyan ettiler.
3- Hiç kimse onlara karşı savaş ilan etmedi.
Suriyeli yerel isyancılar için de cihad şartları oluşmamıştır. Fakat kendi kendilerine zulmetmeleri mantıksız olduğu için bunlar kendi kendilerine savaş açmamış olduğu düşünülerek bunlara karşı cihad etmek farz değildir.

Şimdi arkadaş geliyor, "benim nusra'dan tanıdıklarım var, hak mücadelesi veriyor" diyor. Bre Allah'tan korkmaz! Nusra hangi ehliyetle Suriye'ye girdi? Şartları sağlanmayan cihad için gittiysen o hak bir cihad olur mu? Böyle şeyler televizyondan görmeyle, bir iki tane sakal bırakmış hıyarın beyanıyla olur mu? Kendini göz göre göre ateşe atarsın!Böyle bir enayilik olur mu ya? Bir de içlerinde müslümanlar var, insan hayret ediyor. Amel et uğraş, didin, bir de cihad ediyorum diye hayatını tehlikeye at, şehit olacağım derken murdar olarak cehennemin dibini boyla! Yazık, günah bu insanlara. Bir de bu işlere aracılık eden sosyal medya ajanları var.

Cihad ihracı diye bir şey olur mu ya? Bu ne saçmalıktır! Adamlar toplanıyor haydee Suriye'ye gidiyoruz: cihada. Evlat öyle bir cihad tanımı islamın neresinde var ya? Bu ne saçmalıktır. Bir de elin ülkesinde yer işgal ediyorlar. Haram kere haram! Bunlar bildiğin harami, bunların islamdaki yeri sıfır bile değil, sıfırın altında!

Daha önce Bosna için mücahitler gittiğinde ben de destek vermiştim o zaman! Tabi canım, siz ne sanıyorsunuz. Ben Bosna'ya mücahid göndermiş adamım. Gönderdiğim kardeşimiz tamı tamına 21 Sırpı öldürmüştür. Hepsinin haberi geldi bana. Ama o zaman ne vardı? Tüm dünya, "evet burada müslümanlar katlediliyor" demiştir. Tamamı demiştir bunu. Toplu mezarlar çıkmıştır, binlerce kişi. Ve karşı taraf da bunu inkar etmemiştir. Tüm dünyada hristiyanlar, müslümanlar ve yahudiler, "evet bu ülkede bir kısım halk diğerini katletmektedir" şeklinde ittifak görüş oluşmuştur. Öyle bir durumda elbette cihad ediyorum deyip gidersin.

Ancak Suriye'deki gibi, medyada gördüm, adamın biri halkına zulmediyormuş deyip Gİ-DE-MEZ-SİN ! İslam dairesi içinde gidemezsin yani. Ama kafirsen git, yalandan yere cihad ediyorum de, haram malları al gel, kadınlara ganimet deyip tecavüz et, bizi ilgilendirmez. Yakalarsak yargılayıp cezalandırırız. O kadardır. Fakat müslümansan gidemezsin. Çünkü ittifak yok. Suriye "ben kimseyi katletmiyorum" diyor, Rusya, Çin ve İran da "evet bu adam doğru söylüyor" diyor. Orada ittifak olmadığı açık. Durum net değildir. Oraya cihada gidebilmenin tek yolu, Suriye devleti tarafından davet edilip Suriye devleti lehine savaşmandır. O durumda helal olur.

Yok eğer diyorsan ki, hayır arkadaş herkes yanılıyor, ben eminim ki zulüm vardır, gene öyle televizyondan görmen yetmez! Gidersin bir şehre, halka sorarsın. Anket yaparsın. Bin kişiye sorarsın, 900'ü "evet zulüm görüyoruz, öldürülüyoruz" derse, o kişiler sana "gelin bizi kurtarın" derse, o zaman gider o halk için paralı asker olarak görev yaparsın.

Bakıyorsunuz Suriye devletinin elindeki yerlerde insanlar evleniyor, boşanıyor, eğleniyor... Hayat normal devam ediyor. Nusra ve IŞİD başta olmak üzere hatta PYD'yi de bunlara katmak lazım, nereyi ele geçirseler halk orayı terk ediyor.

Suriye'de devlete karşı değil, cihadcı grupların tamamına karşı cihad etmek farzdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben anlayamıyorum ki yahu tartışmak nedir sizin yaptığınız nedir foruma yakışmıyor bu üslubunuz.

Allah rızası için bir Müslümana yakışır şekilde fikirlerinizi anlatınız.

Şahısları değil fikirleri tartışınız.

Hakkınızda beddua değil, dua ediniz.

Allah rızası için.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Allame'nin kendisi gibi düşünmeyenlere karşı hor görme gibi bir huyu var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Buarada çok üsteliyorum olan bana olsun hemde şimdi ,bir müslümanı güldürmek istiyorsan onu tehtid et gülücük ben zekiysem istiparat oluyorum öyle mi peki sen zeki değilmisin zeki olan ajan mı oluyor gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-12-2015, Saat:05:36 PM, Düzenleyen: hanzala.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.