You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ekmeğe saygı gösteriniz

Ekmeğe saygı gösteriniz

Uzman
Ekmeğe saygı gösteriniz
أكرموا الخبز ، فإن الله أكرمه فمن أكرم الخبز أكرمه الله ، أخرجه الطبراني في الكبير

Ekmeğe saygı gösterin. Doğrusu Allah (ekmeğe) ikram etmiştir.Kim ekmeğe hürmet ederse Allah da ona ikram eder (Taberâni,Mu'cemul Kebîr ; Heysemi Mecmauz Zevaidde şöyle demiştir ; Bu hadiste bulunan Halef ibn Yahya zayıftır.)

Beyhakî -Âişe r.a.'in merfû olarak rivayet ediyor;; “Ekmeğe saygı gösteriniz, saygıya değer yönlerinden biri de, katığa ihtiyaç duyurmamasıdır”. Hadis mevkuftur.Hâkim de Hz.Aişeden rivayet rivayet etmiştir.Hâkim sahih demiştir.Zehebide ona katılmıştır.

Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam hucreme girmislerdi. Atilmis bir ekmek parcasi gorduler. Hemen onu alip silerek yediler ve: "Ey Aise! Kerim olana ikram et! (Yani kiymetli olan ekmege hurmet et!) Zira su ekmek, bir kavme nefret edip kacmissa bir daha donmemistir" buyurdular."(Kütübü Sitte)

Ekmeğe hürmet edin. Zira o, yerin göğün berekâtındandır. Kim ki düşen kırıntıyı yerse, günahı affolunur.(bk.Ramuz El Hadis,Ayrıca Beğâvî Mu'cem'inde nakletmiştir.)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Ekmeğe saygı gösteriniz
yemek yerken tefekkür etmekte sünnet , ekmeğin soframıza nasıl geldiğini düşünsek zaten .. Sağol Ahmed1
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ahh!hocam ah!Fikire,emeğe,ekmeğe saygıyı duymayı öğrenemedik gitti.Bak!Kaç asır geldi geçti ne değişti!
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Aslına bakarsan kurt adam ne değişti diye değilde ne değiştirdim diye sormalıyız kendimize..
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.