You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ehlibeyte kim zarar verebilir

Yeni Üye
Tarihin en büyük katliamların dan olan Kerbela faciasında peygamberimiz (s.a.a.) torunu cennet gençlerinin efendisi Hz Huseyn (a.s.) fahşice ve hunharca kafası kesilmiş başı gövdesinden ayrılarak şehir şehir dolaştırılmış. Peygamberin ailesindeki kadınlar zincire vurulup turlu işkencelerle şehit edilmiştir.
soru 1. Tarihin bu en acı günüde bu caniliği yapanlar kimlerdir?

soru 2. bu olayı yapanlar sözde hadiste adı gecen gökteki yıldızlardaki sahabeler değil mi bu nebiçim yıldız ki canilik yapıyor?

soru 3. Kerbala olayının olduğu gün AŞura tatlısı pişirip dağıtmak bir bayram havası içine bürünmek ve matem yapmamak Müslümanlığa sığar mı?

soru 4. Hz. huseyn as. dini için hak batıl ayrılsın diye kendini feda ettiğine göre biz niye onun yolundan gitmiyoruz ?

cevap verecek arkadaşlar kurandan hadisten tarihten kaynak vererek cevap verirlerse sevinirim kendi yorumlarını katarak tarihin gerçeklerine yorum yapmasınlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ehlibeyte kim zarar verebilir
1-öncelikle ben yezidi savunmadım,verdiğim linki okusaydınız daha mantıklı bir cevap verebilirdiniz.ayrıca sizin söverken rahatsızlık duymadığınız ebu sufyan,muaviye,hind(r.a) sahabedirler.biraz daha mantıklı konuşun,muaviye(r.a) ali(r.a)'ye savaş açmasını doğru bulmuyorum ben de ancak içtihadi hatasıdır diyorum,fakat ebu sufyan(r.a)'a münafıklık iddiasında bulunurken soracağım size,KALBİNİ Mİ YARDINIZ?
2-ver kaynağını öyle konuşalım,ehli beyte laf uzatmanın haram olduğu gibi sahabeye de laf uzatmak haramdır biraz dikkatli ol.
3-üzülmek ve yas tutmayı aynı mı tuttun?yas tutmak deyince benim aklıma muharremin ilk 10 günü açlık orucu tutanlar,kendilerini kerbela gününde zincirleyen kanını akıtanlar geliyor.
4-mezhepler tarihi hakkında bilgiliyim elhamdulillah.ehli sünnetin ilk mezhep imamı imam ebu hanife(rh.a) cafer-i sadık(rh.a) ile görüşmüş,onun ilminden faydalanmıştır.imam malik ise ebu hanife nin derslerine katılmıştır,imam şafi imam malikin öğrencisi;imam ahmed bin hanbel de imam şafinin öğrencisidir.4 mezhep müçtehidleri birbirlerine itikad olarak uzak değil,çok ufak farklılıklar dışında aynı itikada sahiptirler.bu da ehli sünnet itikadıdır zaten.malesef şia-sofi uydurukçuları imam cafer(rh.a)'e onunla alakası olmayan bazı şeyleri ona itham etmiştir.şia ve tasavvufçuların tasvir ettiği rabıta mürşidi,cifr-cefr her neyse o ilimle gaybdan haber alan(!) medyum kişi müşriktir,biz böyle bir imam cafer(rh.a) tanımıyoruz.

emevi liderlerinin hilafeti nasıl saltanata dönüştürdüklerini biliyorum,yolumuz saltanat değil hilafettir inşaAllah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.