You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eğitim konusunda ne yapmalı?

Yeni Üye
Merhabalar ben yüksek puanlı bir sayısal bölümde okuyorum birçok öğrencinin hayallerini süslediği bir bölümde.Lakin son zamanlarda noluyor bana bilmiyorum son zamanlarda değil aslında4-5 senedir ben de çalışmaya karşı bir isteksizlik var ve bu yüzden okulda sınıfımı geçemiyorum derslerimden kalıyorum.Bunun sebebi sanırsam sosyal olarak zayıf olmam çok arkadaşımın olmaması ve aklımın bu tarz şeylerle meşgul olması.Bir de ben kendi hayatımı düşünüyorum benim çok müthiş büyük parayla ilgili hayallerim yok en azından şart değil olursa iyi olmazsa da çok büyük bir mana ifade etmiyor benim için ortalama belli bir maaş aldığım sürece mesela bir devlet memurluğu gibi.Bu yüzden bölümümü bırakmak ve orta halli bir öğretmenlik bölümüne yada sağlıkla ilgili att gibi bir bölüme geçmek istiyorum fakat ailem müthiş bir reaksiyon gösteriyor.Onları dinlemeden burslu bir şekilde bir bölüme yerleşsem yanlış mı yapmış olurum?ne yapmam lazım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Eğitim konusunda ne yapmalı?
anladığım kadarı ile yaşınız nedeniyle düşüncelerinizde dalgalanmalar oluyor, kararlarınızı etkileyebiliyor...bana kalırsa bu süreçte ilerisi için düşünmeyi bırakın sizin için emek harcamış büyük ihtimal ile geleceğiniz husususnda sizi daha çok düşünüp endişelenen ailenizi dinleyin.. ve sosyal çevrenizi genişletin, sizi olumsuz düşüncelere sevkedecek ortamlardanda uzaklaşın.. Allah yar ve yardımcıınız olsun...gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
iyi bir bölümde okuyorsan niye çıtayı düşürüyorsun ki

başka bir bölüme geçsen sosyal olamaman arkadaş çevrenin geniş olmaması sorunları çözülecek mi?

öğretmenlik bölümünde de sınıfta kalırsan bu sefer hiç mi okumayacaksın?

herkes sosyal olmak zorunda değil herkesin çok arkadaşı olmak zorunda değil

sen önüne gelmiş bu fırsatı tepersen üzülen keşke diyen sen olursun

bugün senin yerinde olmak isteyen o kadar insan var ki

hayat o kadar kolay değil geçinmek o kadar kolay değil

ayrıca her genç böyle dönemlerden geçer hayatında ama pira için yorgan yakmamak gerekiyor

o yüksek puanlı sayısal bölümden çıkarsan inan bana hiçbir sorunun düzelmeyecek çözüm o bölümden çıkmak değil
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
birde sizin için olmazsa olmaz başka bir önerim daha olacak.. günde en az 5 sayfa üzerinde düşünerek kur'an meali okuyun derim..böylece Allahü Teala ya kendinizi daha yakın hissedecek insanlar ile sosyal olamamak eskisi kadar sizi rahatsız etmeyecek düşüncesindeyim.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Beni korkutan 3-4 sene oldu bölümümde ve 2.sınıfı bitirebileceğim bile garanti değil yine kalmış olabilirim.Arkadaşlarım mezun oluyorlar yavaş yavaş hatta bazıları çalışmaya bile başladılar.Bir de ben bir yaz asgari ücretle bir restorantta çalışmıştım ve hayatımın en mutlu zaman parçalarındandı açıkcasıgülücükBirsürü insanla iletişim kurmak zorundaydım ve konuşuyordum da insanlarla arkadaşlık kurabiliyordum heyecanlanmıyordum bir işe yaramış olmanın verdiği huzurla rahatlıkla tatil zamanlarımda para harcayacaksam mutlulukla harcıyordum çalışmamın karşılığı diye düşünerekten ve de insanlara bir hayrım dokunabiliyordu.Neyse çok da karamsar olmamak lazım elbet bu zamanın da bir ışığı açılacaktır inşallah ve dediğiniz gibi Allah yar ve yardımcım olur inşallahgülücükve de dediğiniz gibi hayat kolay değil isabetli kararlar vermek lazım inşallah hakkımda hayırlısı olur sağolungülücük)ifade
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.