You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eğer tek bir dilek hakkım olsaydı

Profesör

Eğer tek bir dilek hakkım olsaydı yürüyüşe çıkmayı dilerdim."
Tekerlekli sandalyede, dökülmüş saçları, omzundan düşen gri t-shirt ile kameralara bu sözleri söyleyen kişi 12 yaşında bir çocuk. Perdenin diğer tarafındaki ise gözyaşlarına boğuluyor.
Kanser hastalarının son dileklerinin yer aldığı bir filmde konuşan Cristina "Beni en çok mutlu eden şey yüzüme havanın dokunması" diyor.
İki sandalyesi olan bir odada çekilen filmde hastalar birbirlerini göremeyecek şekilde bir odada oturuyorlar ve birbirlerinin sözlerini duyuyorlar. Kameraya konuşan hastalar ve hasta olmayanlar soruya cevap veriyor, "Tek bir dilek hakkınız olsaydı ne dilerdiniz? Sizi ne mutlu ediyor?"
Sağlıklı insanlar bu soruya "Yunan adalarına gitmek istiyorum, New York'da gazetecilik yapabilmek istiyorum, Sahra Çölü'nü görmek istiyorum." gibi cevaplar verirken, kanser hastalarının cevapları çok daha dokunaklıydı.
Hastalar bu sorulara, "Bir çiçeğin renklerine bakmak istiyorum", "Dünyada hastalığın kalmadığını görmek istiyorum", "Ailemin üzülmeden yaşamalarını istiyorum" gibi cevaplar verdi. Kendi yanıtının ardından kanser hastasının yanıtını duyan genç kızlardan bir tanesi gözyaşlarına boğulurken, film çekimine katılan diğer insanlaın ise cevaplardan sonra çok utandığı gözlendi.
İspanya'da bulunan Association of Adolescents tarafından yapılan film sağlıklıyken mutluluğun değerini bilmediğimizi anlatmayı hedefliyor.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Eğer tek bir dilek hakkım olsaydı
yine çok duygulandım RABBİM şifalar versin tüm hasta olanlara, deva versin dertli olanlara, eda versin borçlu olanlara.ALLAH razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allahu teala tüm hastalara şifa versin.Amin.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
öyle bir hakkım olsaydı kıyametin kopmasını çok çok çok isterdim...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çok güzel,çok anlamlı,çok düşündürücü Sad

eğer tek bir dilek hakkım olsaydı, bunu içten söylüyorum...

ALLAH afetsin nefsimden dolayı...müslümanları öldüren zulm edenlerin bu dünya da yok olduğunu görmek isterdim....özellikle filintin halkına,myammar halkına zulm edenlerin acılar içinde kıvrandıkları görmek isterdim...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Teşekkür ederim kardeşler
İnsan şu dünyaya ebedi kalacakmış gibi bakmasa, hayatın küçük detaylarını farkedebilecek ve onlarla daha mutlu olabilecek ama tam tersi bir durumda dünyaya dair büyük hedeflerimiz var ve onları odaklanarak küçük şeylerin farkında bile olamama hastalığına yakalanmışız...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
insan ihtiyaçlarının büyümesi,kibirin esaretin alçaklıgın gafletin dalaletin toplumumuzda yaygınlaşmasıyla öylesine şeyleri unutuluyor ki:

bırakın küçük şeylerin farkında olmayı haşa aslımız unutuluyor kitabımız yaratanımız unutuluyor...

böylesi bir dünyada ben ancak ve ancak kıyametin kopmasını dilerim en kısa sürede...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.