You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Egemen Bağışın akidesine bakış açısı

Kıdemli Üye
biliyorsunuz bir partiden eski bakan olan egemen bağış son zamanlarda haşa makara kukara diye ağzıma alamayacağım bir laf etti .. kimseden şunu beklemiyorum bu lafı savunuyosun nasıl savunursun gibi bir laf haşa bu lafı hiçbir müslüman savunamaz akidesine ters düşer....

lakin egemen bağış ses kaydının ardından bu kaset ve oynanan oyunlardan bahseden ve en nihayetinde bunun bir yanlış olduğunu belirtip yine de tatmin olmayan samimi kardeşlerim varsa bu lafım için özür dilerim dedi...

işte bu özrün savunulur tarafı vardır...

Vasıflı dindar, düşmanına bile dosdoğru davranan adamdır. Çünkü o, "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!" (Hud, 112) emrini Rabbinden alınca, '"Bu sûre beni ihtiyarlattı!" ( Tirmizi, Tefsir, sure 56) buyuran Yüce Resûl'ün bağlısıdır.

Peygamberimiz (s.a.s) ise; "Lâ ilâhe illallah" demesine rağmen "kâfirdir" diye bir kimseyi öldüren Üsâme'ye; "Kelime-i Tevhid'i" söylediği halde, onu niçin öldürdün?" diye sormuş, "O bu sözü, kendisini ölümden kurtarmak için söyledi." cevabını alınca: "Onun kalbini yarıp da (imanı var mı diye) baktın mı?" buyurmuşlardır. (Tirmizî, Kader, 7; İbn Mace, Mukaddime, 13; Ahmed İbn Hanbel, II, 4).

ben de sorarım arkadaşlara özür dileyen bir adamın imanı için yarıp da baktınız mı
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Egemen Bağışın akidesine bakış açısı
evet bir anekdot daha bu inşallah medya ve siyaset dünyasına örnek olur inşallah çünkü

senelerdir laflarından dolayı özür beklediğimiz nice siyasetçi ve din alimi diye geçinenler vardır

for example : "cebrail parti kursa oy vermem (haşa)"

"hacca gidip ne yapcan muhammed e paranı kaptırma" haşa

"dine hakaret etmek özgürlük kapsamına alınmalı " haşa

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-03-2014, Saat:09:51 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Eğer ki o pisliği yapmış ise şayet. ne yaparsa yapsın kesinlikle ama kesinlikle AKP saflarından tard ((((((daha ağır bir şey söyleyecem amma herkes kendisi söylesin)))))) edilmelidir. yüzüne bile bakılmamalıdır. hiçbir Müslüman asla arasına almamalıdır.

diğerlerinin yaptıkları pislikler, iğrençlikler, sefillikler, müptezelllikler bunu asla mazur gösteremez asla...

yine duyarlılık güzel şeydir kardeşim...

selametle kardeş....

ha tabi şu da var...

bir yerde pislik bir iş yapılmışsa asla tüm topluluk suçlanamaz...

bir suçlu yüzünden bir gemi batırılamaz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
yalnız çakyamuni kardeş olmadı ....

aynı rasullullah o hadis teki usameyi tard etmedi... vahşiyi tard etmedi... ikrimeyi tard etmedi..Hint i tard etmedi...

kendisi hakkında pis şiirler yazdığı halde iman ettikten sonra katli vacibtir hükmünden vazgeçtiği kab bin zuhayr dı yanlış hatırlamıyorsam kasidei bürdeyi yazınca onu hırkasıyla şereflendirdi...

dahası medyada egemen bağışa dinsiz diyenlere karşılık
egemen bağış cevap vermiş
ben siirtliyim kimse benim ailemin ve benim müslümanlığıma laf söyleyemez diye açıklaması vardır..

tevbe ve pişmanlık hali özür mesajından açıktır... bu saatten sonra kimse laf söyleyemez bu hususta vesselam

bu arada duyarlılık yazmışsın bu lafına katılmıyorum
bu rasulullahın sünneti seniyyesidir

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-03-2014, Saat:10:20 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
güzel kardeşim o devir ile bu devir asla aynı değerlendirilemez...illaki farklılıklar vardı... ayrıca o insanlar ne yaptılarsa samimi olarak yaptılar...her işlerinde samimi idiler...küfürlerinde de imanlarında da...bu yüzden aynı kefeye konulamaz asla...bu adam her şeyi biliyor mu; hayatı insanları çağı dünyayı İslam'ı vs.... eee o zaman...nedir bu yaptığı, şayet yaptı ise...nasıl affedilecek...nasıl masum bakılacak...asla asla asla bakılamaz...cezası olmalıdır...o da bir nevi manevi sürgündür...

siirtliymişte bilmem neymişte eee nolmuş...bunları sana demiyorum güzel insan...ona ithafen diyorum...ne yani Siirtliye her günah sevapmıdır...Müslümanlığına laf ettirmezmişte...eee gördük ne kadar Müslüman olduğunu, şayet doğruysa...geç bunları...martavala karnımız tok beyim...

Aziz Önderimizi birini de affetti ama gözüme de görünme dedi... Müslümanlar hoş görebilir ama sürgünde etmelidirler kalplerinden...gerisi hikayedir...herkes haddini bilecektir...zararı gören bunlar değildir İslamdır can kardeş...bunlara ne var... sözde özürd ile tövbe et...Müslüman nasıl olsa saftır kanar...hey yavrum hey...

selam gönülden kardeş...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
NOT 1 :"evet arkadaş benim hakkımda zerre kötü düşünmediğini ve yorumlarında bu niyetli olduğunu biliyorum .... forumdan inanmayan varsa yarıp da baksın senin kalbine ve bunu hiddet ve şiddet içinde söylüyorum bu kısım yaptığımız münazaraya gölge düşürmemeli"

NOT 2: abdulvedud böyle dersin ama bazı mesajlarında hiç te öyle değilsin diyenlere açık çekimdir ...
gözümüzün içine baka baka hadisleri tahkik etmeden zayıf diye kendi hükmünü koyanlar hiç kusura bakmasınlar onlar tabiki de bu hususa girmemektedirler...

gözüme görünme deyişine bizim bakış açımız onun sünnetine asla uygun bir yorum değildir.......... kardeş o hadisin tevilini iyi oku

vahşi hakkında bakışımız ve efendimizin o sözünü değerlendirişimiz

Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı. Bir zaman uzak yerlerde kaldı. Sonra pişman olup, Medine’de mescide gelip, selam verdi. Resulullah efendimiz selamını aldı. Vahşî dedi ki:

- Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir?

Resulullah efendimiz buyurdu ki:

- İman eden, pişman olan affolur. Bizim kardeşimiz olur.

- Ya Resulallah! Ben iman ettim. Pişman oldum. Allahü teâlâyı ve Onun Resulünü herşeyden çok seviyorum. Ben Vahşî’yim.

Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hz. Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi. Gözleri yaşlandı.

Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü. Eshab-ı kiram kılıçlarına sarılmış, işaret bekliyordu. Vahşî, “Son nefesimi alıyorum” derken, Cebrail aleyhisselam geldi. Allahü teâlâ buyurdu ki:

- Ey sevgili Peygamberim! Bütün ömrünü puta tapmakla, kullarımı bana düşman etmeye uğraşmakla geçiren bir kâfir, bir kelime-i tevhid okuyunca, ben onu affediyorum. Sen, amcanı öldürdü diye Vahşî’yi niçin affetmiyorsun? O pişman oldu. Şimdi sana inandı. Ben affettim. Sen de affet!

Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki:

- Kardeşinizi çağırınız!

Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar. Peygamber efendimiz Vahşî’ye, “affolunduğunu” müjdeleyerek buyurdu ki:

- Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum.

Hz. Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi. Mahcup, başı önünde yaşadı. Aynı mızrak ve okla Peygamberlik iddiasından yalancı Müseyleme’yi öldürdü ve büyük hizmet etti. Hz. Osman zamanında vefat etti.

sorularla islamiyet.com dan alıntıdır...

rasullullah sav fıtratı gereği üzülüyordu.... ve sui zan beslemekten korkuyordu.. yoksa çekil gözümün önünden diye anlamak yanlıştır.... asla meclisinden asla tard etmedi...

egemen bağışın samimiyeti için tekrar konuşuyorum yarıp da baktın mı?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-03-2014, Saat:10:51 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
kardeş karıştırdığın şeyi farketmelisin... o dönemle bu dönemi karıştırıyorsun...o dönemin insanları ile bu dönemin insanları arasında çok fark vardır...onlarda ciddiyet vardır...

malum şahıs şunu derse samimiyetine inanılır.... siyasetten vazgeçiyorum, Tüm Müslümanlardan özür diliyorum...gerisi hikayedir...tövbede yalandır özür de...

eyvallah kardeş...

herkes haddini bilecek...yaptığı şey affedilir bir şey değildir....şahsım olarak böyledir...çok ağır konuşulur ama neyse...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-03-2014, Saat:09:22 PM, Düzenleyen: çakyamuni.
Kıdemli Üye
bende de hazımsızlık vardır bak ama bu sefer bu mantıkla kaset hazırlayanları haklı çıkarmaktayız gibi geliyor

çünkü herkesi gözetlemek mübah olacak ülkede ....

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardeşim benim söylediklerime dikkat etmelisin lütfen....

bak diyorum ki;;;;;;;;;;

şayet bunu yaptıysa......bu önemlidir...

ayrıca diyorum ki;;;;;;;;;;;;;

bir suçlu yüzünden gemi batırılmaz...

kasetçileri haklı çıkartacak bir şey yok...

TÜRK MİLLETİ ONLARIN KATIKSIZ HAİN OLDUĞUNU, ŞÜPHESİZ SİYONİST DOSTU OLDUĞUNU VE KESKİN ŞEKİLDE KÜRESEL BARONLAIN MAŞASI olduğunu mutlak şekilde biliyor zaten...

sırf bu yüzden onlara inanması saflık, zavallılık olur...

onların tüm milleti gözetlediğini zaten biliyoruz...hakim olsalar milleti mutlak şekilde robotlaştıracaklarını biliyoruz...

bu yüzden gövdeyi temizlemek önemlidir...

yapmadıysa sorun yoktur...yaptıysa diyoruz...ha inanıyor muyuz hayır... ama yaptıysa da söylediklerimizi yapmalıdır mutlaka...

ki şahsım adına söylüyorum;;;;;;;;;;her zaman, ta en az be yıldır söylüyorum, bu adama güvenmeyin diye....

bu söylenileni yapmasa bile SAYIN BAŞBAKANIMIZIN yerinde olsam bu adama yine güvenmezdim...çünkü asla güven vermiyor...

selamlar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-03-2014, Saat:09:35 PM, Düzenleyen: çakyamuni.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.