Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
EFENDİ HZ. BİRKAÇ GÜZEL SÖZ
EFENDİ HZ. BİRKAÇ GÜZEL SÖZ
"İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir." (Fussilet Suresi, 34)
bak kardeş sen içlerinde saltanatı göremediysen bu senin sorunun.bende içlerindeydim ayrıca ben çok şey gördüm.ALLAHI DÜŞÜNMEK TEFEKKÜRLE OLUR.Tefekkür etmek evrendeki herşeye Allah’ın üstün yaratma sanatının birer delili olarak bakmaktır
"Kendinden (bir nimet olarak) göklerde ve yerde olanların tümüne sizin için boyun eğdirdi. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır." (Casiye Suresi, 13)
"Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki
"Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." (Al-i İmran Suresi, 191) rabıtayla değil madem içlerindeydin rabıtanın nasıl yapıldığını bilirsin sıkıyosa direkt düşünsene efendini aradan kaldırarak.yok ben direkt rabbımı düşünürüm dersen o zaman seninle ayni düşünüyoruz demektir.sana tavsiyem bir zamanlar nakşi şeyhi olan (1.kişi) ferit aydın hocanın tarıkatlar ve rabıta adlı kitabını okumanı tavsiye ediyorum.(sinirlenip sizin gibi aç oku demiyorum)rabıtanın ALLAH a ortak koşmak olduğunu anlarsın.
VE YİNE TEKRARLIYORUM muhammed eşittir ALLAH diyen,ölüden yardım isteyin diyen,rabıta yapın diyen,oy kullanın diyen,türbelere muhtaçsınız diyen,ben muridlerimin kalbınden gecenı dahı bılırım GİBİ SÖZLERİ KURAN VE HADİSLERLE DELİLLENDİRMEDEN KONUŞMAYACAĞIM.
ayrıca ölen ölmüştür onun kendine faydası yokken nasıl canlıya faydası olsun
resulullahın s.a w fatıma annemıze hasta iken söylediği sözleri hatırlatırımselam hidayete tabi olanların üzerine olsun
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi