You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

..Edep Ya Hu..
..Edep Ya Hu..

Ehl-i irfân arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbûl imiş, illâ edep, illâ edep...

Milli şairimiz Mehmet Akif’in;
“Ne hüsrandır ki kızarmak bilmiyor çehren,
Bırak tahsili evladım, sen önce haya öğren...' mısralarında bahsettiği gibi ilimden önce edep gereklidir.Edebi bilmeyen biri tonlarca kitap okusa, sayısız diploma alsa ne fayda! Sorumluluğunun, kendi acizliğinin ve “Mutlak Varlığın” farkında olmayan, bu gezegene öylesine fırlatılmış gibi başıboş dolaşan(!) ,doğru ve yanlışın ayrımını yapamayan bir neslin yetişmesine çanak tutanlar,bunun hesabını elbet bir gün vereceklerdir.

Sözün özü; “Memleketler parasızlıktan değil, ahlâksızlıktan çökerler.” (Çiçero) Ülkenin gidişatını beğenmeyenler sorunu yanlış yerde arıyor. Yenilik ahlâksızlığa göz yummak değil, sağlam bireyler yetiştirip ülkenin maddi manevi kalkınmasını sağlamaktır. Çağ kapatıp, çağ açan Fatih’in torunları, bugün ilimde kendini geliştireceğine, boş safsatalara kafa yoruyor. Sonuç ortada; olduğu yerde sayan (hatta daha da gerileyen) , kaosa sürüklenen bir ülke!

Peki bu ahvâl nasıl düzelir?
Herkes kapısının önünü süpürürse çevre kirliliği diye bir şey kalmaz.Yani her aile kendi evlatlarını düzgün yetiştirmeli.Din olmayan yerde ahlâkta olmaz. Allah’ın her an ve her yerde kendisini gördüğünü bilen ve Rabbinden utanan, O’nun ve kullarının hoşnut olmayacağı davranışlardan kaçınır. Eliyle diliyle insanlara güven verir. Rabbini bilmeyen haddini de bilmez. Ahlâkıyla dünyâya örnek olan ecdadın torunlarıyız. Özümüze döndüğümüz ve kendimize geldiğimiz gün bu ahvâlde düzelecektir. Yahya Kemal Beyatlı’nın söylediği gibi;
“Eski Türklerin bir dini hayatları vardı,dini hayatları olduğu içinde çok şeyleri vardı; Yeni Türklerinde dini hayatları olduğunda çok şeyleri olacak.”

İnşâ-Allah...

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: ..Edep Ya Hu..
Milli şairimiz için Kadir Mısırlıoğlu'nun talihsiz ifadeleri olmuştu...siz edeple ilgili sözlerini yazınca bu geldi aklıma benimde...
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: ..Edep Ya Hu..
"“Ne hüsrandır ki kızarmak bilmiyor çehren,
Bırak tahsili evladım, sen önce haya öğren...'

Edebi bilmeyen biri tonlarca kitap okusa, sayısız diploma alsa ne fayda! Sorumluluğunun, kendi acizliğinin ve “Mutlak Varlığın” farkında olmayan, bu gezegene öylesine fırlatılmış gibi başıboş dolaşan(!) ,doğru ve yanlışın ayrımını yapamayan bir neslin yetişmesine çanak tutanlarbunun hesabını elbet bir gün vereceklerdir. "

Allah razı olsun Nazenin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-05-2014, Saat:09:18 AM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.