Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Eceli gelen mutlaka ölür mü?
Eceli gelen mutlaka ölür mü?
sadece benim araştırmalarım, ölümün herkes için aynı olmayabildiğini gösteriyor ve insan ömrü çok uzun da olabilmektedir.
Biz mescidi nebevide kuveytli bir arkadaşımla sohbet ediyorduk o bana şu hadisi (ama sayıları hatalı hatırlıyor olabilirim) Arapça beyan etti bu mevzu konu olunca.
"Benim ümmetimin ömrü 60 ila 80 sene arasında olacaktır"
bu hadis mi bilmiyorum tabi ama o öyle söyledi. Allah hata yapmaktan korusun.
Ben peygamberimizi çok seviyorum, O'nun Allah'ın Resulu olduğunu ve Yüce Allah'ı da Rab olarak kabul ediyorum.
Söyleyemedim ne yazıkki, ancak üstte hadis olduğu beyan edilen sözün istisnaları olabilir mi açıkçası bilmemekle birlikte kişisel düşüncemde olabileceğine ihtimal veriyorum. Zaten diğer peygamberler de Hz. Muhammed'i (s.a.v.) tanıyordu diye düşünüyorum.
düzeltme: 60 ila 70 arası imiş. ve ortalama olarak belirtilmiş.
Allah'ın hükmü olan kendi eceli ile ölüm, kaçınılması mümkün olmayan, kader ve kendi yanındaki ilim ile Allah'ın ölmektir. Bu belirli ömür ve bir tarih içinde vuku bulur ve ne uzar nede kısalır. Fakat akla gelebilecek farklı sebeplerle mesela; ihmal,hata,kusur,kasten öldürmek,intihar gibi farklı yollar ile kişi ölürse, hak ihlalinden gelen,kul hakları devreye girer. Levh-i mahfuzda yazılı olan ömrü uzatma duaları yada yapılan iyilik ve sadakalar eğer levh-i mahfuzda yazılı ise ömrü uzatabilir.
Insan dışındaki diğer canlılar ise; tesbihi bittiğinde ölmesi gerekir.
Allah yaşayan müminler hayırlı ömür, bereket ve hidayet ve afiyet dileriz,ölen mümin kardeşlerimiz içinde mağfiret ve rahmet ve dua niyaz dileriz.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi