You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

EBUL-HASAN MÂVERDÎ’NİN RÜYASI

Profesör
“Edebü'd-Dünyâ ve'd-Dîn” kitabının müellifi Ebu'l-Hasan Mâverdî merhûm diyor ki:

“Bir gece rüyamda Resûlullâh'ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) gördüm. “Yâ Resûlallâh! Bana kurtuluşuma sebep olacak bir tavsiyede bulunur musun?” dedim. Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.):

“Allâhü Teâlâ'dan hakkıyla utan!” buyurdu. Sonra da: “İnsanlar çok değişti” buyurdu.

“Bu nasıl oldu, Yâ Resûlallâh!” dedim. Efendimiz (s.a.v.): “Ben evvelce çocukların yüzüne baktığımda, simalarında sevinç ve hayâ eserleri görüyordum. Bu gün bakıyorum, bunları göremiyorum” buyurdu.

Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) tavsiyelerine -en mühim olan- Allâhü Teâlâ'dan hayâ ile başladılar ve bu zamandaki çocukların hayâsızlığına işâret ettiler. Yaradılışındaki sâfiyetten dolayı çocukların terbiye edilmesi kolaydır. Utanma hissi onlarda fıtrîdir. Ancak zaman o kadar değişti ki çocuklara bile sirâyet etti, böyle yetişen çocuklar ileride hayâsız olurlar, demektir.

Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.