You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Dünyada bizim gibi kaç tane ülke var?

General
"Dünyada bizim gibi kaç tane ülke var? Kendi varlığının üzerine işeyen, dozerle yıkan, bozan? Ticari zekamız var anlaşılan: "Buraya ne yapabiliriz? Ne kadar gelir elde ederiz?". Bundan bir on sene önce mahallemizdeki yaşam daha özgündü. 14., 15. yüzyılda yaşar gibi atıyla, eşeğiyle gider gelirdi insanımız. Kadınlar hala geleneklerine bağlı, ekmeklerini pişirirler, pekmezlerini kaynatırlardı. Dünyanın öbür ucundan gelenden de bunları görünce gözlerine inanamıyordu. "Bizim insanımız batıya benzemeye çalışıyor. Geçen yine kızdım, memlekette yiyecek adam gibi yoğurt kalmadı mesela. Köyden büyük şehre götürdüler herkesi, tarımı öldürdüler, kültürden uzaklaştırdılar, kalmadı hiçbir şey. Adam bana diyor ki; "Bundan 15 yıl önce 100 kg yoğurt satardım, şimdi satamıyorum". Ürgüp'ün en eski köylerinde yoğurt artık yok, düşünebiliyor musunuz?"

aliyavuz
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: "Dünyada bizim gibi kaç tane ülke var?
Teşekkürler

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Güzel kültürümüzü nerdeyse hep kötüsü ile değiştirdik. Kötü tüccarız aslında.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Köyden, büyük şehre gitmenin tarımın ölmesi ile alakası yok bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
elbette yok..hayat kolaylaştıkça , iş imkanları arttıkça ve bunun üzerine teknoloji hızla ilerledikçe insanlar..şehirin kolay yaşamanı seçer olmuş...mesela izmirin küçük köylerine gidin bakın gençlerin çoğu şehire göç etmiş.. adım gibi biliyorum ki şahit oldum bir köyde yaşayanların yaşı 50 nin üstündeydi.. kadınlı erkekli hepsi ihtiyarlamış ama çifçilik veyahut hayvancılık yapmaya çalışıyorlar..bu çalışmaları sadece kendi karınlarını doyurma amaçlı...ticari amaçlı değildi...

fabrikasyonlaşan bir dünyada tarımın özü kalırmı..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.